Huren en verhuren

'Mohammed vindt moeilijker huurwoning dan Joris'

Mohammed en Khadija hebben gemiddeld tot 50 procent minder kans om een huurwoning te vinden dan Joris en Nathalie, ook al hebben ze hetzelfde loon en dezelfde gezinssituatie. Dat meldt het Minderhedenforum vrijdag op basis van praktijktesten die het forum in augustus uitvoerde in Antwerpen en Gent via meer dan honderd webadvertenties.
'We namen een steekproef zonder wetenschappelijke pretenties', klinkt het. "De testen geven wel tendensen aan en die zijn onrustwekkend." De cijfers volgen volgens het Minderhedenforum het aanvoelen van veel etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen.

Discriminatie stilzwijgend gedoogd

'Discriminatie wordt stilzwijgend gedoogd, maar niet aangepakt.' Naima Charkaoui, directeur van het Minderhedenforum, roept steden en gemeenten op om te durven optreden tegen deze discriminatie. 'Niet enkel Vlaanderen of de federale overheid moet een antidiscriminatiebeleid uitdokteren. Ook voor het lokale niveau is hier een rol weggelegd. Wie discrimineert pleegt een misdrijf. De lokale politie kan en moet hier dan daadwerkelijk optreden', aldus Charkaoui.

Bron: Het Nieuwsblad

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in