De zoektocht naar vastgoed

Immochecker maakt onafhankelijk rapport van woning

Immochecker biedt een nieuwe kwaliteitscontrole aan in de vastgoedwereld. De initiatiefnemers van Immocheck of 'het rapport van een huis' willen potentiële kopers en verkopers informeren over de staat van de woning vooraleer de ‘compromis’ ondertekend wordt.

Schattingsverslag of staat van woning

Klassieke “schattingsverslagen” voor woningen worden enkel gemaakt nà het sluiten van de koopovereenkomst, dit op vraag van onder andere de bank om een lening te verschaffen. Nochtans wordt vastgoed almaar duurder. Een miskoop komt je vandaag dus duur te staan.

Immocheck vs. schattingsverslag

Elke woning heeft gebreken en tekorten, plus- en minpunten, mogelijkheden en beperkingen. Met een Immocheck van Immochecker komen alle belangrijke items aan het licht vòòr de ondertekening van de aankoopovereenkomst.

 De Immocheck wordt gedaan op vraag van koper, verkoper of beiden. Een schattingsverslag daarentegen wordt gemaakt op vraag van de bank ter staving van de lening.

Een ander verschil met een schattingsverslag is dat een Immocheck geen waardebepaling is zoals een schattingsverslag, maar een volledige beschrijving van het vastgoed.

Immochecker controleert zelfs of een woning conform is met de bouwvoorschriften, zodat daar zekerheid over is voor de ondertekening van de compromis.

Schriftelijk rapport

Een Immocheck duurt gemiddeld 3,5 uur en bestaat uit de vaststellingen ter plaatse, de mondelinge toelichting aan kandidaat koper of verkoper en een schriftelijk rapport. Immochecker wil koper en of verkoper een volledige, geïllustreerde en gestandaardiseerde Immocheck aanbieden zodat alle partijen precies weten waar ze zich aan kunnen verwachten bij en vooral na de aanschaf van een pand om zo het risico op een miskoop te minimaliseren.

Rapport van woning

Een Immocheck rapport telt 18 à 30 pagina’s en bespreekt alle belangrijke aspecten van het vastgoed in 10 kritische punten: structuur, interieur en exterieur, dakbedekking, verwarming, ventilatie en islolatie, sanitair, elektriciteit en desgewenst extra’s zoals zwembad etc. De inspecties van Immochecker worden uitgevoerd door inspecteurs met een achtergrond als architect, technisch tekenaar, verzekeringstechnisch expert of gegradueerde in de bouwkunde.

Prijs Immocheck

Een Immocheck kan al vanaf €345 of (gemiddeld) 1,5/1000e van de prijs van een doorsnee woning. Immochecker biedt van bij de start 3 types Immochecks aan: een Immocheck voor bestaande woningen, voor nieuwbouwwoningen en voor appartementsgebouwen, commercieel en industrieel vastgoed.

Immocheck terugbetaald

Anders dan een klassiek schattingsverslag kan de Immocheck terugverdiend worden via de partners van Immochecker. Zo betaalt ING de Immocheck vandaag al gedeeltelijk terug bij het afsluiten van een lening. Het voordeel voor de bank is dat ze een inzicht krijgt in de toekomstwaarde van de woning, en in de toekomstplannen en financieringsbehoefte van haar cliënten in het geval ze de woning willen verbouwen, uitbreiden of veranderen.

Met de Mini-Check kan je voor € 175 een controle krijgen van 3 kritische punten naar keuze.
Immochecker heeft in haar netwerk ook gecertificeerde inspecteurs die erkend zijn door de Vlaamse Gemeenschap voor de realisatie van energie audits.

Voor meer info: Immochecker.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in