Vastgoedmakelaars

Heylen Vastgoed duwt gaspedaal stevig in en breidt activiteiten uit naar Limburg

Auteur: Bereal

Met een kantoor in Lommel opent de bekende Antwerpse vastgoedmakelaar Heylen Vastgoed haar eerste vestiging in Limburg. Na eerder dit jaar al in Oost-Vlaanderen aan de slag te gaan, breekt Heylen Vastgoed nu ook de deur van een tweede provincie open in amper vijf maanden. Zo groeit Heylen Vastgoed in een mum van tijd uit van een provinciale speler naar één van de grote Vlaamse vastgoedmakelaars.

Aan ambitie geen gebrek bij Heylen Vastgoed, één van de snelstgroeiende makelaars van Vlaanderen. De van origine Antwerpse speler opende vijftien vastgoedkantoren op 16 jaar tijd, waarvan zelfs 6 op amper twee jaar. Nu Heylen Vastgoed ook haar eerste kantoor in het Limburgse Lommel opent, lijkt de vastgoedspeler definitief klaar om zich te meten met de grote Vlaamse spelers.

“Na Oost-Vlaanderen is Limburg de logische volgende stap in onze groeistrategie. Limburg is een provincie waar vooral veel lokale makelaars actief zijn met een goede kennis van de regio. Er is absoluut ruimte voor een speler zoals wij, om met onze kennis, ervaring en slagkracht het verschil te maken.”

Johan Heylen, bestuurder Heylen Vastgoed

Groeistrategie

De eerste Limburgse vestiging opent in Lommel in de Kerkstraat, in een nieuw hoekpand met erg veel visibiliteit voor de vele passanten. Voor Heylen Vastgoed betekent het nieuwe kantoor meteen ook ruimte om blijvend te kunnen investeren en zo verder te blijven groeien in Vlaanderen.

Heylen Vastgoed was tot op vandaag met haar kantoren aanwezig in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen, maar bediende daarmee al een klein deel van de markt in Limburg. Met deze nieuwe uitvalsbasis zijn nu alle ingrediënten aanwezig om op termijn in Limburg verder te groeien.

“Limburg is een bijzonder interessante regio voor huizenjagers. Je kan er nog betaalbaar wonen in het groen en met veel faciliteiten in de nabije omgeving. Bovendien heeft een gedeelte van de bevolking het voorbije anderhalf jaar flink kunnen sparen. De koopkracht is dus voor hen toegenomen en heel wat kandidaat-kopers staan dan ook te springen om hun droomwoning te kunnen bemachtigen.”

Cedric Vanhencxthoven, bestuurder Heylen Vastgoed

Extra werkgelegenheid

Inmiddels werd al even gestart met het zoeken naar nieuwe werknemers om het kantoor te bemannen. In het nieuwe kantoor gaan vijf mensen aan de slag en de zoektocht is nog niet volledig afgerond. Die mensen zijn ook nodig, want de Limburgse vastgoedmarkt kondigt zich volgens de kenners van Heylen Vastgoed bijzonder druk aan.

“Heel wat senioren en 45-plussers die hun woning willen verkopen, hebben het voorbije jaar de kat uit de boom gekeken. Door corona waren huisbezoeken lange tijd niet toegestaan en ook daarna stonden heel wat kandidaat-verkopers niet te trappelen om hun woning open te stellen voor rondleidingen, uit schrik voor het virus. Nu dat voor een groot deel onder controle is en door de aankondiging van de aanpassing van de registratierechten zal de markt er alleen maar drukker op worden.”

David Horemans, kantoorverantwoordelijke Heylen Vastgoed

Naast dit kantoor opende Heylen Vastgoed sinds het begin van de coronacrisis reeds vijf nieuwe kantoren: in Deurne, Mortsel, Brasschaat, Sint-Niklaas en een extra kantoor in Antwerpen aan de kaaien. Hiermee heeft de vastgoedmakelaar intussen 15 kantoren, verspreid over de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg.

Bron: Bereal

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in