Huren en verhuren

Gewaarborgd wonen moet ook voor huurders kunnen

Freya Van den Bossche (SP.A) wil de gratis verzekering voor gewaarborgd wonen uitbreiden naar huurders. De gratis verzekering Gewaarborgd Wonen is een schot in de roos. Die verzekering beschermt woningeigenaars tien jaar lang tegen inkomensverlies.
 

Sinds de start van het nieuwe verzekeringsstelsel Gewaarborgd Wonen, op 1 april 2009, werden 8.569 aanvragen genoteerd. Dat komt neer op bijna 200 per week, zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche in De Zondag. In het vorige stelsel waren er dat gemiddeld 87 per week.

De verzekering Gewaarborgd Wonen werd in haar oude vorm stopgezet op 1 augustus 2008. Deze verzekering hielp je tijdelijk een deel van de lening af te betalen als je zonder werk viel door onvrijwillig ontslag, een ongeval of ziekte. Op 1 april 2009 werd het systeem heringevoerd.

Minister Van den Bossche onderzoekt nu of het mogelijk is om een soortgelijke verzekering te lanceren voor huurders. ‘Op de private huurmarkt bevindt zich immers een belangrijke groep van huurders die snel in een kwetsbare situatie verzeild raken bij onverwacht inkomensverlies door bijvoorbeeld ziekte of werkloosheid', luidt het.

Hoe zo'n verzekering concreet georganiseerd kan worden, is nog niet bekend.

Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in