De zoektocht naar vastgoed

Genk trekt volop kaart van betaalbaar en aangenaam wonen

Sinds de aankondiging van de sluiting van de Fordfabriek werden in Genk meer dan 1.000 nieuwe wooneenheden vergund. Dat leidde in 2015 voor het eerst in jaren tot een positief migratiesaldo voor de stad: Genk mocht meer nieuwe inwoners verwelkomen dan het eigen inwoners zag vertrekken.
Genk wil de komende jaren op dat elan verdergaan en zal dat doen door de troeven van de stad verder in de verf te zetten, door innovatieve nieuwe woonprojecten mee in het leven te roepen en door te blijven investeren in stadsvernieuwing en werkgelegenheid.

Groenste centrumstad

Genk is één van de dertien Vlaamse centrumsteden, maar springt er toch een beetje tussenuit. Het is de groenste centrumstad, met voor elke bewoner een stukje groen binnen wandelafstand. De bewoning in Genk is veel meer verspreid dan in de andere centrumsteden: het is een stad van wijken die oorspronkelijk vooral gegroeid zijn rond de voormalige mijnsites. Sommige wijken hadden vroeger geen opperbest imago, maar onder meer dankzij inspanningen van de stad komt daarin de jongste jaren een kentering.

Lees meer over de inspanningen die de stad levert om van Genk een geslaagde woonstad te maken -
Meer info nodig over wonen in Genk? Surf dan naar Genk.be of Woneningaoz.be. Het meest complete woonaanbod vind je op immo.woneningaoz.be.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in