Huren en verhuren

Federaal Minister van Energie Tinne Van der Straeten en Burgemeester Ahmed Laaouej openen nieuw huisvestingsconcept Upliving

Op zaterdag 13 februari 2021 openden federaal Minister van Energie Tinne Van der Straeten en Burgemeester Ahmed Laaouej de nieuwe woonsite Upliving BXL – The Brewery aan de Vrijheidslaan 17/31 in Koekelberg. The Brewery werd begin dit jaar volledig afgewerkt zodat de nieuwe bewoners er voortaan hun intrek kunnen nemen.

Nieuw wooncept

Upliving is een nieuw woon- en leefconcept ontwikkeld op maat van starters en young professionals waarbij connectie tussen mensen centraal staat.

“Wij zijn al meer dan 20 jaar actief in beheer en realisatie van studentenkamers en onderzochten de woonbehoeften van pas afgestudeerden. Wij stelden vast dat zij op zoek zijn naar hun eigen stek met bepaalde gemeenschappelijke faciliteiten en dat zij ook oog hebben voor een groene omgeving, een goede ligging en een duurzame energievoorziening,” zegt Nele Van Damme, co-CEO van Upgrade Estate.

“Daarnaast worden starters aangetrokken door een jonge architectuur, een modern interieur dat deels is ingericht en korte, flexibele huurcontracten. Upgrade Estate kwam hieraan tegemoet met de ontwikkeling van het woonconcept Upliving.”

Focus op connectie tussen mensen

In The Brewery zijn er in totaal 107 huurappartementen verdeeld over 2 gebouwen. Huurders kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin, een ontspanningsruimte en een wassalon. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om fietsen te delen en binnenkort komt een deelwagen ter beschikking.

In het complex woont ook een coach die aanspreekpunt is voor de huurders en meebouwt aan de community. Jasper Paulissen, coach van The Brewery: “We zorgen ervoor dat onze huurders flexibel kunnen inspelen op hun familiale of professionele situatie. Zo zijn huurcontracten op jaarbasis en is elk appartement al gedeeltelijk ingericht waardoor de huurder meubelkosten uitspaart.”

De HR-afdeling van Upgrade Estate ondersteunt de bewoners ook bij de ontwikkeling van hun loopbaan. Zo kan elke huurder een gratis persoonlijkheidstest afleggen om meer inzicht te krijgen in zichzelf en zijn/haar werkstijl, en krijgt elke huurder een (digitale) afspraak met de Chief Happiness Officer van het bedrijf om zijn/haar loopbaan wat meer in detail te bespreken.

Groene troeven

De corona-crisis heeft het belang van groen in de omgeving en openlucht onderstreept. The Brewery sluit hier perfect bij aan dankzij de centrale ligging aan het Elisabethpark. Daarenboven heeft elk appartement een eigen terras met zicht op groen, en kan elke huurder terecht in de gemeenschappelijke tuin voor een BBQ of ontspanning.

Het hele complex ademt ook duurzaamheid:

  • De gebouwen zijn losgekoppeld van het gasnet. Elk appartement beschikt over een eigen warmtepomp voor de productie van water (voor het sanitair en de verwarming). De intelligente regelaar in de warmtepomp zorgt voor een extra laag verbruik.
  • Elke eenheid beschikt ook over een geavanceerd ventilatiesysteem dat de warmte recupereert van de afblaaslucht.
  • Het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen en de laadpalen wordt geproduceerd door zonnepanelen (120 stuks).
  • De tuinirrigatie en de toiletten van de gemeenschappelijke delen gebruiken regenwater. Er is ongeveer 160.000 liter aan buffercapaciteit. De tuinirrigatie heeft ook een regelaar die ervoor zorgt dat er enkel gesproeid wordt als er geen regen valt.
  • In de tuin komen kotkippen die groenten- en fruitafval verwerken tot eitjes.

Uitstekende ligging

Upliving BXL – The Brewery is gelegen op de vroegere locatie van La Grande Brasserie van Koekelberg, vlakbij openbaar vervoer (bus, tram en metro) en invalswegen, dichtbij horeca en handelszaken en op fietsafstand van Brussel centrum.

The Brewery is het tweede Upliving-project van Upgrade Estate na een eerder project in Gent. Het werd gerealiseerd in samenwerking met architectenbureau B2Ai.

Over Upgrade Estate

Upgrade Estate realiseert en beheert huisvesting voor studenten en young professionals waarbij aandacht voor zowel investeerder als huurder voorop staat. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring en zet in op aantrekkelijke gemeenschappelijke ruimtes, aandacht voor groen en duurzaamheid, een uitstekende prijskwaliteitverhouding, convenience voor alle partijen én een ‘coach’ als verbindende factor. Als studentenhuisvester met het merk Upkot is de onderneming actief in heel België. Starters en young professionals kunnen dan weer bij Upliving aankloppen.

Bron: upgrade-estate.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in