Huren en verhuren

Elke co-ouder krijgt recht op sociale woning

Gescheiden ouders met kinderen in co-ouderschap krijgen voortaan evenveel recht op een sociale woning, ongeacht waar de kinderen gedomicilieerd zijn. Momenteel wordt de andere ouder als alleenstaand beschouwd, ook al wonen de kinderen daar de helft van de tijd.


'Onrechtvaardig', oordeelt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A) vrijdag in De Morgen. Ze kreeg van de regering groen licht om de regels aan te passen.

Tot nog toe komt alleen de ouder bij wie de kinderen gedomicilieerd zijn in aanmerking voor de verhoogde inkomensgrenzen die gelden voor ouders met kinderen. Maar kinderen die afwisselend bij hun vader en moeder wonen, hebben in beide gevallen recht op een comfortabele woning, aldus Van den Bossche, die de regels nu aanpast.

De socialiste voert nog een tweede wijziging door. Zo krijgen jongeren onder begeleiding van de Bijzondere Jeugdzorg voortaan absolute voorrang als ze een sociale woning willen huren. Ook voor ontvoogde jongeren gaat die regeling in. Nu komen deze jongeren vaak nog in een kleine maar te dure kamer of studio terecht, luidt het.


Bron: De Standaard
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in