De zoektocht naar vastgoed

'Brugge is de meest leefbare Belgische stad'

Van alle Belgische steden is het in Brugge het best leven. Ook de rest van de top vijf is Vlaams, met Hasselt, Leuven, Genk en Gent. Marche-en-Famenne is de eerste Waalse stad, op plaats zes, op de voet gevolgd door Kortrijk en Mechelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop bij 2.700 Belgen.
Wie in Vlaanderen woont, is over het algemeen meer tevreden met zijn woonplaats. Antwerpen valt net buiten de top 10, Aalst en Vilvoorde bekleden respectievelijk plaatsen 14 en 15. Brussel staat nog verder, op de 18e plaats. Van de Waalse steden eindigen enkel Waver (9e) en Eigenbrakel (10e) in de top 10. Charleroi sluit op de 21e plaats de rij.

De ondervraagden moesten elf factoren die leven in de stad beïnvloeden, beoordelen. Huisvesting kwam als belangrijkste uit de bus, gevolgd door veiligheid, mobiliteit, werkgelegenheid en gezondheidszorg. De kwaliteit van het onderwijs blijkt het minst belangrijk.

Leefkwaliteit Charleroi en Brussel achteruit

De leefkwaliteit is de laatste vijf jaar niet veranderd, vinden de meeste ondervraagden, al vindt meer dan de helft van de inwoners van Verviers, Charleroi en Brussel dat de leefkwaliteit erop achteruit is gegaan. In Mechelen en Marche-en-Famenne ging de leefkwaliteit er volgens goed twee derde van de ondervraagde inwoners dan weer op vooruit.

Voor het onderzoek vroeg Test-Aankoop naar de leefkwaliteit in Brussel, de tien provinciehoofdsteden en de (op één na) meest bevolkte stad van elke provincie.

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in