Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

What’s cooking?

Jaar na jaar laten fabrikanten van huishoudapparaten en keukens innovaties op ons los. Het allernieuwste op keukengebied kun je vandaag ontdekken op Living Kitchen. Habitos.be speurde en vond heel wat fraais tussen de innovaties.


Novy – Maxi Pure’ line

Met Maxi Pure’line brengt Novy een dampkap voorzien van een composietkader. Die laat toe de dampkap in te bouwen in een verlaagd plafond zonder risico op scheuren of barsten. Het composietkader heeft immers dezelfde uitzettingscoëfficiënt als het gipskarton of pleister waardoor een krimpvrije plaatsing mogelijk is.
In eerste instantie wordt enkel het composietkader in het plafond ingebouwd. Na de afwerking wordt tot slot de dampkap in het kader geplaatst. De Maxi Pure’line heeft een regelbaar debiet van 1800 m³/u. De afvoer kan ook op een recirculatiebox worden aangesloten waardoor geen afvoer naar buiten nodig is. In deze recirculatiebox zorgt een actieve koolstoffilter ervoor dat de geurdeeltjes uit de lucht gezuiverd worden. Een bijkomende eigenschap van de filter is dat hij hydrofoob is. Hierdoor neemt hij het vocht uit de kooklucht niet op, maar verspreidt het opnieuw in de ruimte.


Berbel – zwevende dampkap

Met zijn Skyline dampkap bewandelt Berbel onbewandelde paden. De in hoogte verstelbare dampkap is een ideale oplossing voor open keukens of kookeilanden. Je laat de dampkap alleen zakken tijdens het koken en voor de rest laat je de dampkap zichzelf optrekken tot tegen het plafond. Allemaal met een eenvoudige druk op de knop.
De dampkap zuigt de kookdampen af met behulp van twee ingebouwde motoren. Die sturen de lucht langs twee koolstoffilters om deze vervolgens gezuiverd opnieuw in de ruimte te sturen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook Franke een dergelijke oplossing al in het gamma heeft. Nu alleen nog wachten tot ze ook op de Belgische markt beschikbaar zijn.


Smeg – Chocolate Dream

Chocolate Dream of hoe het eten van een Magnum-ijsje inspiratie kan bieden voor een gelimiteerde koelkastuitvoering. Geïnspireerd door de chocolade gaven de designers van Smeg een fifties-symbool een eigentijdse trendkleur ‘chocolate’. Hiermee wordt de Smeg-klassieker een begeerd designobject.
Een andere nieuwigheid: de deurgreep en het Smeg-logo zijn niet in zilver, maar in goud uitgevoerd. Net als het plaatje met het serienummer. Het toestel is immers maar in 250 exemplaren beschikbaar.
Ohja, voor de volledigheid: de koelkast is voorzien van een vriesvak en heeft een koelinhoud van 222 liter en een vriesinhoud van 26 liter. De energieklasse is A+.


Nolte – ronde vormen

Keukenfabrikant Nolte geeft de keuken van morgen een totaal nieuw aanzicht. Gedaan met rechte hoeken. In de optiek van Nolte zijn de hoeken afgerond. Softform en Softline maakt het mogelijk concave en afgeronde hoeken in de keuken te brengen. Mooier, maar ook gebruiksvriendelijker en veiliger.

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in