Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Vinyl voor iedere ruimte in de woning

Met Novilon – een nieuwe generatie kwalitatieve vinyl – maakt Forbo de vloerbekleding in alle ruimtes in de woning toepasbaar. Een extra troef hierbij is de ruime waaier van dessins waaruit je vandaag kan kiezen. Op Batibouw presenteert Forbo de nieuwe Novilon Fusion III en Plus-collecties.Novilon lijkt in niets meer op de vinylvloeren die we nog kennen uit grootmoeders keuken of gang. Hoogstaande technologie, gericht op onderhouds- en gebruiksgemak en trendy designs zet vandaag de toon.

4 lagen
De collecties Nova, Viva, Prima, Plus en Fusion zijn opgebouwd uit 4 lagen die elk een eigen rol vervullen. De Diamond Seal toplaag garandeert tot 15 jaar slijt- en kleurvastheid. Slijtage door intensief belopen of door schuiven van meubels krijgt zo geen kans. De laagt zorgt ook voor een natuurlijke zijdeglans waardoor de dessins en structuren tot hun recht komen. De Aquagrip antislipfunctie maakt de vinylbekleding geschikt voor badkamer en andere natte ruimtes.

Onder de toplaag zorgt de printlaag voor het reliëf. Deze printlaag rust dan weer op het glasvlies dat de vloerbekleding de nodige sterkte en stabiliteit verleent. De schuimrug tot slot verhoogt het comfort door de elasticiteit en geluiddempende werking.

Onderhoudsgemak
Regelmatig onderhoud met een vochtige dweil volstaat om een Novilon-vloer te reinigen. Een voordeel op hygiënisch vlak is de afwezigheid van groeven en gleuven. Zo krijgen bacteriën, schimmels en andere minder welkome micro-organismen geen kans zich te nestelen in de vloer.

Het materiaal is ook antistatisch en kan in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt (wanneer de bovenzijde van de dekvloer niet warmer wordt dan 28° C.)
Vinyl is ook aangenaam voor de voeten, aangezien het de ruimtetemperatuur snel aanneemt en dus warm aanvoelt.

Nieuwe dessins
De nieuwe Fusion III-collectie speelt in op de trend van vergrijsde, natuurlijke materialen en een licht-donkercontrast. Dit resulteert in een modern en stoer karakter. De collectie telt 22 items van de tijdloze en grovere hout- en natuursteendessins ‘wood’ en ‘stone’ tot de fijnere dessins. De brede keuze en het uigebreide kleurenpallet maken allerlei contrasten en sfeervariaties in het interieur mogelijk.
In de nieuwe Novilon Plus-collectie zijn er 24 items opgenomen en werden een aantal warme, natuurlijke kleuren aan het gamma toegevoegd. De collectie is opgedeeld in de uni-dessins multichip en starchip. De Diamond Seal-toplaag is ingestrooid met 3D-chipsfragmenten, wat bij de juiste lichtinval zorgt voor fraaie effecten. Door deze strooitechniek is Novilon Plus overigens heel slijtvast en geschikt voor huishoudelijk gebruik met een tikkeltje meer.

Meer info: www.forbo.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in