Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Van kranen tot kasten, maak je leefkeuken compleet

Een leefkeuken is pas compleet wanneer elk detail op jou persoonlijk is afgestemd. Habitos.be vond vier merken die je alvast willen helpen in je zoektocht naar de perfecte keuken. Doe nu nieuwe ideeën op om je eigen keuken in te richten.

Van 0°C tot 100°C in 1 seconde

Ogenblikkelijk koud, warm of kokend water op elk moment – er is een keukenkraan die dat kan: de nieuwe Grohe Red. Die werkt met een handige combi boiler.

  • De combi boiler van Grohe Red zorgt ervoor dat er onmiddellijk kokend water beschikbaar is en levert zo tijdswinst.
  • De boiler is compact, ziet er mooi uit en past onder elke standaard gootsteen. Er staat altijd tot 6 liter kokend water of tot 15 liter water van 50°C ter beschikking van de gebruiker.
  • Als de voorraad kokend water op is, heeft de boiler slechts 30 minuten nodig om een nieuwe lading klaar te maken.

Grohe Red verschaft zowel kokend als gewoon kraantjeswater. Het kraantjeswater wordt zoals bij een ééngreepsmengkraan geregeld met de handgreep.

Bediening

  • De bediening van de regeling voor heet water verloopt in twee stappen: eerst trek je de bedieningsknop uit en vervolgens draai je de knop om.
  • De veiligheid van deze greep met Grohe Childlock werd bevestigd door een onafhankelijk instituut.
  • Verder is het kraanlichaam ook thermisch geïsoleerd dankzij het Grohe Cooltouch principe: de buitenkant van de uitloop blijft aanraakbaar (niet ter hoogte van de mousseur), ook bij gebruik van kokend water !

 

Meer info:Grohe

 

Smaakmakers bij Grando Keukens!

Grando wil dat je keuken er fantastisch uitziet én dat je er met plezier in werkt. Daarom kan je bij Grando kiezen uit een gevarieerde collectie topapparatuur en is elke keuken een voorbeeld van functioneel comfort.

In welke stijl ook, een Grando keuken combineert klassiek vakmanschap met eigentijds kookcomfort en keukendesign. Kortom, in een Grando keuken is het heerlijk koken. Niet alleen omdat ze helemaal je smaak is, maar ook omdat ze je aanzet om creatief met nieuwe smaken om te gaan. Een Grando keuken is immers de ideale plek om elke culinaire uitdaging aan te gaan.

Vier collecties

Al de Grando Smaakmakers zijn onderverdeeld in 4 collecties. Van op en top design tot landelijk modern en alles daar tussenin. En gaat je smaak uit naar verschillende Smaakmakers in hun assortiment? Grando ontwerpt altijd jouw droomkeuken, helemaal naar jouw smaak!

 

Meer info: Grando

 

PuraVida elektronische keukenmengkraan

Puur. Zinnelijk. Levendig. Dat is waar de PuraVida-reeks van Hansgrohe voor staat. Na de badkamerserie breidt de Duitse sanitairspecialist deze reeks nu uit met een elektronische tweegatsmengkraan voor de keuken.

PuraVida is een elektronische mengkraan. Dat betekent dat de kraan geen handgreep heeft om het water te regelen, maar een knop. Meer of minder water? Duw en draai de knop voor de gewenste sterkte van de straal. Koud water? Één keer drukken. Lauw water? Twee keer drukken. Heet water? Drie keer drukken.

  • Een eenvoudig en veilig systeem,
  • Waarbij gekleurde leds het verschil tussen koud en warm water duidelijk maken.
  • De temperatuur van het water kun je bovendien voorselecteren en opslaan.
  • Wie liever niet met een bedieningsknop werkt, kan ook kiezen voor een traditioneel bedieningshendeltje.

Gebruiksgemak

De kraan zelf is extra hoog. Handig, dat beseft iedereen die regelmatig met hoge potten of emmers in de weer is. Bovendien is de uitloop 120° zwenkbaar. De bedieningsknop kun je dan weer installeren op de plek die jou het beste uitkomt: op, achter, voor of naast de gootsteen. Dat zorgt voor extra vrijheid in de keuken.

De kraan kreeg ook nog eens dezelfde kenmerkende, tijdloze vormen van de PuraVida-reeks, en een afwerking volgens hetzelfde DualFinish-principe. Het resultaat is een naadloze overgang tussen de verschillende oppervlakken en een kraan die extra makkelijk te onderhouden is. De sproeikop is bovendien uitgerust met een QuickClean-functie.

Qua afwerking kun je kiezen voor geborsteld roestvrij staal met gepolijste roestvrijstalen bovenkant of voor een volledig verchroomde versie. Doordat de bedieningsknop los staat van de kraan, krijgt de glooiende vorm van PuraVida alle aandacht.

 

Meer info: Hansgrohe

 

Een energie besparende dampkap met optimale luchtafvoer

De Synairgy dampkap van Bauknecht is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor onze portemonnee! Met deze nieuwe dampkap bespaar je tot 50% energie in vergelijking met een traditionele dampkap. Tegelijk is deze superefficiënt.

De dampkap is stil en krachtig en zorgt voor een ideale luchtkwaliteit in de keuken door alle geurtjes, rook en stoom te elimineren. Deze optimale resultaten worden bereikt door de combinatie van verschillend technologieën:

1. De Synairgy brushless-motor

De motor werkt stil en gelijkmatig en is tot 65 % efficiënter in vergelijking met die van een traditionele dampkap. Doordat er geen borstels aan te pas komen, ligt het rendement hoger en verbruikt de motor minder. Bovendien kan de dampkap vanwege de gelijkmatige luchtafvoer op verschillende luchtafvoerinstallaties aangesloten worden, ongeacht de specifieke omstandigheden (hoogte van het plafond, te overbruggen afstand om de afvoer te bereiken…).

2. Ledverlichting met laag verbruik

De energiezuinige ledverlichting is ideaal om uw kookplaat te verlichten en gaat heel lang mee.

Gemakkelijk, schoon en modern

De Synairgy dampkap is ook uitgerust met een vernieuwend TouchControl bedieningspaneel met selectietoetsen per kookmethode. Ze is gebruiksvriendelijk en kan zeer snel worden schoongemaakt. De dampkap heeft een eenvoudig maar elegant design in inox: met haar rechte, uitgepuurde lijnen geeft de Synairgy dampkap uw keuken resoluut een trendy tintje.

 

Meer info: Bauknecht

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in