De keuken

Troeven en verschillen: Maris - Box - Kubus spoelbakken

Aanbevolen partners

Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
Logo Eggo
Heb je al eens bijgehouden hoeveel tijd je in de keuken doorbrengt? Véél. De keuken is het kloppend hart van de woning waar je in alle comfort eten bereidt, met het gezin bijpraat of gasten ontvangt. Naast een praktische indeling is dus ook een mooie uitstraling belangrijk.

Onmisbaar en veelgebruikt in iedere keuken: de spoelbak. Bij Franke ontwikkelen we materialen die uitblinken in kwaliteit en duurzaamheid, intelligente systemen die ontworpen zijn om naadloos samen te werken met de vier belangrijkste zones van elke keuken.

Scroll door een overzicht van enkele spoelbakfamilies en maak de beste keuze voor jouw keuken. 
MARIS - Ongecompliceerd en heerlijk koken 
MARIS - Ongecompliceerd en heerlijk koken 
De MARIS-familie bestaat uit slimme functies en gemakkelijk te reinigen producten. Gebruiksvriendelijk, esthetisch en hoogwaardige materialen, we weten waar het bij een perfecte spoeltafel op aan komt. 

FRANKE-features
 • Naadloos, geborstelde finish
 • Onderbouw & vlakbouw/SlimTop
 • Geïntegreerde en elegant bedekte overloop
 • Binnenhoekradius: 16 mmFastFix-installatie
 • Eigentijds design
 • Aparte kraanwerkbank
Roestvrij staal mag dan het meest bekende materiaal zijn, in de MARIS-familie heb je ook de keuze uit Fragranit+, een glad en poriënvrij materiaal dat robuust, kras- en kleurvast en hard is, en Fraceram, een keramisch materiaal dat voldoet aan de hoge eisen op vlak van hygiëne.

Omdat hygiëne een absolute prioriteit is, krijgen de spoeltafels ook nog eens een bijkomende Sanitized®-behandeling om de groei van bacteriën volledig af te remmen.

In de MARIS-serie werden bestaande kleuren als grafiet, steengrijs, platinum en metaalwit uitgebreid met de nieuwkomer taupe. 

BOX – Past in elke moderne keuken
Het BOX-gamma maakt van de keuken een wereld vol belevenissen. Modern, een makkelijk integreerbaar design en onderhoudsvriendelijk, deze spoeltafelserie werd niet voor niets bekroond met de Red Dot Award.
FRANKE-features

 • Vlakbouw, onderbouw en SlimTop 
 • Geïntegreerde en elegant bedekte overloop
 • Integraalventiel
 • Binnenhoekradius: 12 mm
 • FastFix-installatieEigentijds design
 • Draaiknop voor automatische lediging
Het gepatenteerde integraalventiel van de BOX-spoelbakken betekent een absolute topper voor de keukenhygiëne. Voedselresten komen niet in de afvoer terecht en dankzij de naadloze randen kunnen vuildeeltjes zich niet afzetten. Ook de discreet weggewerkte overloop draagt bij tot meer hygiëne en een makkelijk onderhoud.

Op vlak van duurzaamheid kent het roestvrij staal van de BOX-serie geen gelijke. Hete potten of ijskoude wisseldouches, het materiaal is hitte- en schokbestendig, edel en onverwoestbaar.

Het zuivere no-nonsense design laat zich makkelijk met andere materialen combineren waardoor een BOX-spoelbak bij vrijwel elke stijl of design past.


De kraanwerkbank is een ander uniek kenmerk. Door de keukenkraan op de kraanwerkbank te bevestigen, en niet rechtstreeks op het werkblad, voorkom je kalkvlekken op het werkblad.

De BOX-spoelbakken komen met 4 praktische, vaatwasbestendige accessoires: een snijplank van zwarte kunststof, een oprolbaar afdruipmatje van roestvrijstalen staafjes, een inox afdruipschaal en mobiel afdruipblad.

KUBUS – Overtreft goede smaak
De spoeltafels uit de KUBUS-familie nemen de leiding in elke keuken. De beste materialen, een uitmuntende verwerking en kwaliteit op elk vlak staan garant voor de beste keuze.

FRANKE-features
 • Inbouw, onderbouw en SlimTop
 • Geïntegreerde en elegant bedekte overloop
 • Integraalventiel
 • Binnenhoekradius: 25 mm10 jaar waarborg
Duurzaam roestvrij staal, Fragranit+ of Fraceram... de vloeiende vormen en klare lijnen van de KUBUS-spoeltafel inspireren je met een ruime materiaalkeuze. 

Kies uit negen trendy Fragranit+-kleuren, tijdloos rvs of zes kleurvaste accentkleuren met vier blinkende en twee matte Fraceram-uitvoeringen en combineer zonder stijlfouten met elk keukenwerkblad of keukenfront.

Deze spoeltafelserie heeft geen ontsierende lasnaden of laspunten waarin vuil zich kan ophopen en komt je daardoor ook op vlak van hygiëne meer dan tegemoet.

We bieden de spoelbakken aan in verschillende vormen en configuraties: enkele, anderhalve en dubbele spoelunits met een afdruipdeel. Kies de beste oplossing voor jouw keuken.


Transformeer uw spoelbak tot een praktische werkplek!

Omdat het voorbereidende keukenwerk zich grotendeels rond de spoeltafel afspeelt en er in de keuken vaak plaats tekort is voor de kookvoorbereiding, ontwikkelde Franke accessoires waarmee je de spoeltafel in een handomdraai verandert in een multifunctioneel werkvlak. Door gebruik te maken van deze multi-inzetbare accessoires creëer je extra werkruimte op en rond de spoelbak, werk je snel en efficiënt – en bespaar je een hoop afwas.
Bron: Franke 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in