De keuken
Reportage

Trends op en rond de spoelbak, het stromend hart van je keuken!

Dat we veel tijd doorbrengen in de keuken als kloppend hart van onze woning, weet het kleinste kind, maar wist je dat je zo’n 60 procent van die tijd aan de spoelbak spendeert? Groenten schoonmaken, snel een klein afwasje, ingrediënten snijden... Het is de centrale spil van de keuken: het stromend hart. Die kan dus maar beter uitblinken in efficiëntie en esthetiek, want wat ben je met een mooie keuken als die niet tot in de puntjes is uitgerust? Franke vertaalt de laatste nieuwe spoelbaktrends in doordachte en slimme modellen die mee zijn met – of zelfs voorlopen op – de trends van vandaag. Een belofte die Franke al sinds jaar en dag waarmaakt.

1. Go big or go home – een spoelbak maatje XXL

De tijd dat de spoelbak enkel en alleen werd gebruikt voor de afwas, is helemaal voorbij. De spoeltafel evolueerde de laatste jaren naar een veelzijdige werkplek in de keuken: om groenten schoon te maken, ingrediënten te snijden of om af te wassen. Vooral wanneer je een compacte keuken hebt, wil je de beschikbare ruimte efficiënt benutten. Franke combineert daarom de traditionele spoelbak met extra spoelunits met een frame waarin je keukentoebehoren kan bewaren. Zo creëer je het ultieme kookcomfort en maak je het jezelf – van (voor)bereiding tot opkuis – eenvoudiger.

2. Kleine wasjes, grote wasjes – het afdruipdeel wordt kleiner

Een fenomeen dat zich al enkele jaren voordoet, is dat we met z’n allen compacter gaan wonen. Wat ons dwingt creatief om te gaan met de beschikbare ruimte. Op en rond de spoelbak denkt Franke mee over praktische oplossingen, door bijvoorbeeld het afdruipdeel van sommige spoelbakken te verkleinen of zelfs weg te laten. Om die verloren, maar nodige plaats, toch te voorzien, ontwierp Franke een mobiel druipblad en een afdruipbakje voor boven op de spoelbak als alternatief. Zo bestaat er voor elk probleem een oplossing!

3. Rond het eiland – verplaats de kraan

Dat we graag aan een kookeiland in de potten roeren, hoeft ook niet te verrassen. Naast een zitgedeelte en een plaats voor de kookplaat, voorzien we er ook de spoelbak. In efficiënt gebruik daarvan speelt de kraan een prominente rol. Om ervoor te zorgen dat die niet in de weg zit achter de spoelbak, kan je bij enkele spoelunits van Franke de plaats van de kraan ten opzichte van de bak zelf kiezen, van in de hoek tot centraal. Zo kan je ze te allen tijde makkelijk bedienen.

4. Het belang van esthetiek - 2 slimme afwerkingen

Design tot in de details

Een spoelunit dat van A tot Z de stijl van een elegante keuken doortrekt, is een must geworden. Zelfs de afvoer van een spoelbak, dat nu niet meteen het meest sexy onderdeel is. Franke werkt daarom haar spoelbakken tot in de details af met een strak design, zo ook de afvoer. Die voorziet de keukenspecialist van een modern ventiel dat de afvoer afdekt. Zo doet het geen afbreuk aan het design van de spoeltafel en wordt de werking niet belemmerd. Een puur esthetische, maar mooie afwerking.

Slimtop voor een naadloos oppervlak

Ook de manier waarop een spoelbak in het keukenblad wordt verwerkt, verandert. We zetten de spoeltafels met dikke randen en silicone afdichting aan de deur, want het mag allemaal fijner en subtieler. Franke switcht daarom naar een slimtoprand. Met zo’n rand kan de bak zonder siliconen worden verwerkt in het blad. Zo ligt de spoelbak netjes waterdicht en hygiënisch verzonken in het blad.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in