Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
De keuken

Trends in gebruiksgemak in de keuken

Verschillende elementen of keuzes kunnen de keuken een stuk gebruiksvriendelijker maken. Het verschil kan zelfs in een klein hoekje schuilen.


Schuifladenkast

  • Kun je beschouwen als een grote versie van een gewone lade.
  • Het voordeel? De inhoud van de kast is beter binnen handbereik. Je moet je dus niet meer bukken om in de kast te reiken. Je kan het systeem voor de hele keuken toepassen of alleen voor voedingswaren en/of potten en pannen die je dagelijks meermaals nodig hebt.


Rem

  • Vernieuwend is ook dat deze schuifladenkasten - net als lades trouwens - worden uitgerust met een rem. Hierdoor wordt de snelheid tijdens het dichtgaan van de kast of lade afgeremd. Op die manier wordt de inhoud niet door elkaar geschud en heb je ook geen vervelend geluid meer van de slag of rammelende inhoud.
  • Om de vervelende slag bij het sluiten van de deuren te vermijden, kunnen deze ook worden uitgerust met een 'slow motion'. Een soort van rubber stop op een veer die in de kastcorpus verzinkt bij het sluiten en hierdoor de slag breekt.


Metaal

  • Vermeldenswaard bij de laden is dat tegenwoordig vaak gebruik wordt gemaakt van systemen die gedeeltelijk of volledig zijn uitgevoerd in metaal of aluminium. Dergelijke laden zijn licht, onderhoudsvriendelijk en zijn minder onderhevig aan vervormingen zoals dat bij houten laden het geval is.


Voorgevormde indeling

  • In de kasten en laden zelf wordt ook meer en meer gewerkt met voorgevormde indelingen om de inhoud van de kasten beter op hun plaats te houden. In de pottenlade zit bijvoorbeeld een structuur verwerkt, waardoor stapels borden mooi op hun plaats blijven bij het dichtgaan.


Vuilbak

  • Zelfs de vuilbak wordt ingedeeld. De grote vuilbak van weleer maakt plaats voor meerdere kleinere exemplaren die toe laten om al van in de keuken de verschillende afvalfracties te sorteren.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in