Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

TopX: Giet eens wat over je vloer

Gietvloeren zijn bezig aan een opmars in onze particuliere woningen. Geen wonder, want dit vloertype combineert tal van voordelen met nagenoeg onbegrensde esthetische mogelijkheden. Een kleine bloemlezing.
Een gietvloer is een afwerkvloer die over een ondergrond wordt gegoten. Die ondergrond kan onder meer een laag beton zijn of een bestaande tegelvloer. De vandaag meest courant gebruikte materialen voor het plaatsen van een gietvloer zijn polyurethaan (PU) en epoxy. Het meest gebruikt in woningen is de PU-gietvloer, dit omdat hij slijtvast en elastisch is en in vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar is. En de creatieve mogelijkheden houden niet op bij die kleuren. In een gietvloer kun je patronen of een betonlook laten aanbrengen of zelfs voorwerpen laten verwerken.

Biologische gietvloer

Excellent epoxyvloeren biedt een volledig ecologische gietvloer van de primer over de PU tot en met de toplak. De gietvloer uit vijf lagen is zo volledig emissievrij. Zelfs voor het onderhoud biedt Excellent een Bio zeep. De Bio PU 100 is niet alleen 100% biologisch, maar ook 100% UV-bestendig. Voor de vervaardiging is maximaal rekening gehouden met de milieu-impact. De productleverancier mag dan ook het Blauwe Engel-keurmerk dragen.
De Bio PU 100-gietvloer biedt dezelfde esthetische mogelijkheden als een traditionele PU-oplossing.

Muntenvloer

DRT Gietvloeren is een meester in creatieve, unieke gietvloeren. Het bedrijf baseert zich onder meer op hoogwaardig polyurethaan om logo’s, schilderingen of zelfs geschreven teksten te creëren in het vloeroppervlak. De meest creatieve realisaties vertrekken van zand, schelpen of munten verwerkt in de vloer. De opbouw en gebruikte kunstharsen zijn afgestemd op de wensen en eisen van de klant.

Impressions by Marcel Wanders

Senso ontwikkelde samen met Marcel Wanders de Freeze TM technologie. Die staat voor kristalheldere polymeren. De traditionele transparante harsen worden gevormd op basis van lijmen, bindmidelen en vulstoffen die kleursporen nalaten. Dat resulteert uiteindelijk in een geelachtige look. Voor Freeze TM vond Senso een alternatief dat een helderheid van 99,3% biedt. Om grotere vloeroppervlakken te kunnen realiseren bedacht de vloerenspecialist nieuwe technieken. Daardoor vormen oppervlakte en lay-out geen hindernis meer. Om het geheel esthetisch helemaal af te maken ontwikkelde Studio Marcel Wanders optische illusies. De vloeren geven een 3D effect op een 2D ondergrond.

Abstracte schilderkunst

Met zijn Mastertop 1325 Artfloor maakt BASF het mogelijk om ware kunstwerken in de vloer te integreren met een duurzaam karakter. De kunstvloer wordt niet alleen als prettig ervaren, maar biedt ook een hoog scheuroverbruggend vermogen, een naadloze afwerking, een goed geluiddempend vermogen en een gemakkelijk onderhoud.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in