Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Quick-Step pakt uit met lichte vloeren

Witte en bleke vloeren zijn populair omwille van hun tijdloos karakter. Bovendien zijn ze niet trendgevoelig. Laminaatproducent Quick-Step introduceert een volledig gamma lichte vloeren om op deze vraag in te spelen.


De zachte kleuren van bleke vloeren werken kalmerend en rustgevend en worden daarom vaak gekozen voor ontspanningsruimtes zoals woon- of slaapkamers. Ze zijn combineerbaar met alle stijlen, van klassiek tot modern en vloeken nooit.

Optisch effect
Bij het creëren van sfeer in je interieur spelen de grote vlakken - het plafond, de muren en de vloer - een grote rol. Lichte vloeren vergroten de ruimte en donkere vloeren laten de ruimte iets kleiner lijken.

Wanneer een donker geverfde ruimte iets lichter mag ogen, kan een blekere vloer uitkomst bieden. Bleke vloeren reflecteren het licht. Hierdoor maak je de ruimte lichter en bovendien optisch groter. Blekere tinten ogen zuiver, rustig en tijdloos. In combinatie met koele kleuren aan de muur, krijg je een strak effect. Donkere meubels en lichte houten vloeren gaan goed samen en resulteren in een verrassend effect. Bleke vloeren lenen zich bovendien goed om te combineren met verschillende kleuren.

Gamma Quick-Step
Quick-Step werkte een volledig gamma lichte vloeren uit. Met de grijze geborstelde uitvoering van de teak zet Quick-Step een stap in een totaal nieuwe richting. Deze eigen creatie is het resultaat van een reeks behandelingen waardoor het nauwelijks nog als teakhout herkenbaar is. De natuurlijke teak is gewit, afgebleekt en ingewreven wat resulteert in een licht en modern patine-effect. De vloer oogt strak en modern, zonder de exotische kern te verliezen die aan de basis ligt van dit design.

Witte Es
De Witte Es is het bleekste design binnen het Quick-Stepgamma. De neutrale kleur is combineerbaar met om het even welke andere kleur, waardoor het als basis van het interieur kan mee evolueren doorheen de jaren. De houtsoort Es heeft een gelijnde structuur, waardoor ze een vrij strakke uistraling krijgt en een modernere look aan het interieur geeft zonder daarom te overheersen.

Eik wit vernist
De warmte en gezelligheid van eik in combinatie met een witverniste afwerking, maakt van de eik wit vernist een vloer die in elk interieur en bij elke woonstijl past. Geen wonder dat het één van de meest populaire Quick-Step vloeren is. De Authentic oppervlaktestructuur volgt exact de houttekening. Dit zorgt er niet alleen voor dat de vloer het uitzicht van een massieve eiken vloer heeft, maar bovendien ook zo aanvoelt. In het Perspective gamma creëren de afgeschuinde zijkanten van de klanten een v-groefje, wat het plankeneffect nog extra onderstreept.

Wit geceruseerde eik
De oppervlakte-afwerking ‘Patina Surface’ zorgt voor een zacht ‘cérusé’ of ‘white wash’-effect. Bij deze techniek wordt – net als bij massief hout – bovenop de plank een dun laagje verf aangebracht dat er vervolgens terug wordt afgeveegd zodat de verf enkel nog in de poriën en onregelmatige oppervlakken blijft. Resultaat is een erg natuurlijk cérusé-effect. Groot voordeel bij deze Quick-Step uitvoering is dat deze behandeling nooit opnieuw moet worden uitgevoerd. Quick-Step geeft 25 jaar garantie op alle uitvoeringen van deze gecéruseerde eik.

Meer informatie: Quick-Step

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in