Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

TopX: Fraais voor onder de voeten

Kurk, vinyl, laminaat, gietvloer of tegels, er is een ruime waaier aan mogelijkheden voor de vloerafwerking.

Knus vinyl voor de badkamer

Een stijlvolle vloer die geen watervrees heeft en warm is aan je blote voeten? Dat is Quick-Step Livyn luxe vinyl. De natuurlijke look van hout met de praktische voordelen van een vinyl vloer maakt Quick-Step Livyn de ideale keuze voor je badkamer. De vinylvloer is 100% waterdicht en ook onderhoud is geen enkel probleem. Je hoeft dus geen schrik te hebben van vocht of vlekken. Alles is zo weggeveegd.
De vloeren zijn zacht en rekenen af met koude voeten. De natuurlijke houtlook geeft elke badkamer een gevoel van geborgenheid. Dankzij de dunne, soepele vloerstroken (tot 4 mm) plaats je de vloer probleemloos bovenop een bestaande, egale vloer en hoef je geen uitbreekwerk te verrichten. Makkelijk toch? De Livyn vloeren toveren zo je badkamer met koude tegelvloer om in een warme, knusse ruimte. Uitgevoerd op een elegant plankenformaat en met een ruim palet van 15 trendy designs vindt ieder een kleur en een houtkarakter naar zijn smaak.
Meer info: www.quick-step.be

Sincostura: gietvloer op maat

In het aanbod gietvloeren van Sincostura is de betonlook het paradepaardje. “Een betonlook plaatsen is niet zomaar een gietvloer plaatsen. Het vergt kennis en ervaring. We plaatsen zo’n een vloer in samenspraak met de klant. We hebben graag dat hij aanwezig is bij het plaatsen van de eerste vierkante meters. De vlammen en de hevigheid van de vlammen kan heel verschillend zijn. Door de eerste meters in het bijzijn van de klant uit te voeren, kunnen we dit vlammenspel volledig op zijn wensen en smaak afstemmen. Zo krijgt de klant het resultaat dat hij in gedachten had. Indien gewenst brengen we extra grote stalen mee om een beeld te vormen van de mogelijkheden.”
Naast de gietvloeren legt Sincostura zich ook toe op mortel- of troffelvloeren.
Meer info: www.sincostura.be

Barefoot geeft betonlook aan de kamer

Met Barefoot Concrete krijgt de ruimt een echte betonlook zonder dat de hele vloeropbouw eruit moet. De gietvloeren hebben en matte uitstraling en kunnen op beton, zandcement dekvloeren, anhydriet, tegels, natuursteen of op hout worden geplaatst. Deze specialisten van Barefoot brengen de vloeren manueel aan. De vloeren hebben een laagdikte van 7 tot 10mm. Bij de plaatsing of verwijdering komen geen milieubelastende stoffen vrij. De vloeren zijn ook 100% recycleerbaar.
Meer info: www.barefootmineralfloors.com

Op een stenen eiland met DRT gietvloeren

De Stone Island van DRT Gietvloeren is een design troffelvloer op basis van fijn zand, verkrijgbaar in een groot scala van natuurlijke kleuren. Dankzij een ambachtelijke verwerking krijgt de vloer extra charme. Door het licht gemêleerde zand is de troffelvloer minder krasgevoelig en zeer onderhoudsvriendelijk. Daardoor is deze vloer zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Door meerdere afwerkingen met transparante coatings en lakken, is deze troffelvloer bovendien dicht van structuur, dus mocht er een ongelukje gebeuren dan is dit zeer gemakkelijk te reinigen. Door de geringe korrelgrote van het zand, is dit een zeer fijne vloer die niet te vergelijken is met een traditionele grindvloer.
Meer info: www.drtgietvloeren.be

Kurk van Revan verrassend warm en zacht

Vloerenspecialist Revan zet kurk in de kijker. Kurk voelt niet alleen aangenaam warm aan, het isoleert ook heel efficiënt. Door zijn unieke celstructuur krijg je met 1 mm kurk dezelfde isolatiewaarde als 4 cm beton en voelt uiteraard ook warmer aan dan beton. Kurkvloeren zijn dan ook uitermate geschikt bij vloerverwarming omdat de celstructuur van kurk er voor zorgt dat de warmte sneller opgenomen wordt en deze veel langer vasthoudt. Je ziet het niet meteen en net daarom is lopen over een kurkvloer telkens weer een unieke ervaring. De warme lucht in de kurkcellen zorgen er voor dat de vloer veerkrachtig is, dus schokken opvangt en je gewrichten en je rug spaart.Last van vervelende stapgeluiden, luidruchtige buren of wil je gewoon wat meer discretie in bepaald ruimtes? Dan zijn kurkvloeren en wanden beslist de enige echte keuze. Kurk absorbeert niet alleen probleemloos warmte, maar ook geluid en trillingen. Ideaal dus voor zowel de speelkamer, slaapkamer en kantoorruimtes.
Meer info: www.revankurk.be

Laminaatvloer met onevenaarbare eigenschappen

Berry Alloc maakt vloeren voor iedere ruimte in je woning. In het gamma vind je ook High-Tech laminaat. Deze vloeren met hoge drukweerstand (klasse 33 of 34) zijn gemaakt met het gepatenteerde aluminium ‘locking system’. Dit systeem verzekert een snelle plaatsing, perfecte voegen en de hoogste hechtsterkte: 1.200 kg/lm, daar waar de standaard op 550 kg/lm ligt. Het gepatenteerde SilentSystem aan de onderzijde van de planken zorgt voor een geluidsreductie van 50%. De waterbestendige basisplaat met afgesloten randen zorgt voor een optimale bescherming tegen water en vocht. Al deze eigenschappen - samen met het unieke HPL-oppervlak – verzekeren je van een kwalitatieve vloer, en dat voor lange tijd.
Meer info: www.berryalloc.com

Een kleurige vloer van afgeschuurde deuren

We geven het toe! Ook wij trokken onze wenkbrauwen op, bij het eerste zicht op deze verrassende collectie keramische houtenvloeren. Oude gekleurde deuren waar de verf afgeblakerd is vormen het uitgangspunt van dit keramisch parket. De nieuwste digitale technologie komt hiervoor op de proppen. Ideaal voor evengoed vloer- als muurbekleding. Geschikt voor de woonkamer, bureau, terras, oranjerie, badkamer,... Dit is een must-have voor elk interieur met een beetje ‘vintage’ gevoel! Veronove tekende voor het exclusiviteitscontract voor België.
Meer info: www.veronove.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in