Decoratie

Tips voor een geslaagde paasdecoratie

Ieder feest zijn decoratie. Net zoals Kerstmis zijn opgetuigde boom heeft, biedt Pasen heel wat mogelijkheden om het interieur in de juiste sfeer te brengen. Habitos.be deelt enkele creatieve ideeën.

De feesttafel

  • Pasen is vaak een gelegenheid om met de familie aan tafel te schuiven. Dan gaat er niets boven een mooie feesttafel
  • Kies servetten in levendige kleuren (geel, groen, …). Deze kleuren komen heel goed tot hun recht op een wit tafelkleed.
  • Eieren zijn onontkoombaar in de tafelaankleding, maar Pasen betekent ook lente. En dat staat synoniem met bloemen. Hyacinten, narcissen en muskaatdruiven in het midden van de tafel geven het geheel een geurige en kleurige toets.

Paasboom

Een paasboom: origineel en leuk om zelf te maken, eventueel samen met de kinderen. Het volstaat enkele takken – bijvoorbeeld van een krulhazelaar – in een grote vaas te zetten. Tuig de takken vervolgens op met slingers, kleine eieren, kleine briefjes, strikjes, …

Paaseieren verven

Eieren zoeken op Paasdag. Dat hoort er bij. Maar voor je op zoektocht kunt, moeten de eieren eerst geverfd worden. Overweeg eens te werken met natuurlijke kleurstoffen. Wist je bijvoorbeeld dat je een ei donkerbruin kunt kleuren de buitenste schil van een ui of koffie toe te voegen aan het kookwater. Biet staat garant voor een rode kleur. De schil van een sinaasappel of wortel kleuren oranje en spinazie of peterselie kleuren groen. Andere opties zijn te werken met waterverf, vilt, stickers of zelfs washi tape. Kortom, voldoende mogelijkheden om de creativiteit de vrije loop te laten.
Meer inspirerende beelden vind je op ons Paas-moodboard.

 
Auteur: Vinciane Pinte – maart 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in