Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

Professionele keukeninstallateurs bieden krediet aan

Sinds kort bieden de professionele keukeninstallateurs die zijn aangesloten bij de vereniging UPEK, nu ook kredietmogelijkheden aan. Bij hen vindt de klant voortaan de combinatie van een professionele installatie en van soepele afbetalingsfaciliteiten.


In november 2005 sloot de Confederatie Bouw – Vlaamse Schrijnwerkers een exclusieve overeenkomst met Fidexis waardoor ook kleine bedrijven partner kunnen worden in het Fidexis-netwerk.

Fidexis is een financiële instelling die in 1997 werd opgericht door Dexia Bank en Laser/Cofinoga. Fidexis is aangesloten bij de BVK. De BVK is een beroepsvereniging die de sector van het krediet aan particulieren vertegenwoordigt. De leden van de BVK maken samen ruim 96% van de Belgische markt van het consumentenkrediet en ongeveer 90% van de Belgische markt van het hypothecaire krediet uit. De basis voor de ontwikkeling van Fidexis was steeds de uitbouw van duurzame partnerships met de grote actoren uit de distributiesector of voor rekening van derden. Dankzij deze methode van partnerships heeft Fidexis heel wat professionalisme en knowhow inzake consumentenkrediet opgebouwd. De sterkte van Fidexis zijn de innoverende diensten en middelen die zij de partners ter beschikking stelt om het leven van de klant te vereenvoudigen.

Fidexis biedt zowel voor grote als voor kleine werken op maat gesneden financiële oplossingen aan die dankzij het gebruik van verschillende kanalen (web, callcenter,…) snel worden afgehandeld. Fidexis geeft de fondsen vrij zodra de klant zijn overeenkomst heeft ondertekend met een minimum aan administratie en tegen bijzonder interessante financiële voorwaarden. Dankzij de overeenkomst van de Confederatie Bouw – Vlaamse Schrijnwerkers met Fidexis maken voortaan ook de leden van UPEK deel uit van zo’n partnership.

Leningsvoorwaarden
De lening op afbetaling is een kredietovereenkomst waarbij een bepaald bedrag wordt geleend. De afbetaling van dit bedrag gebeurt in maandelijkse schijven. Fidexis kent ook kredieten zonder voorschot toe. Het minimumbedrag voor een lening op afbetaling is 1.000 euro. De intrestvoet is vast gedurende de hele looptijd van de overeenkomst. De afbetaling van het geleende bedrag plus de intresten verloopt in vaste maandelijkse schijven. De looptijd is afhankelijk van het geleende bedrag (wettelijke verplichtingen) en de afbetalingsmogelijkheden. De maximale looptijd ligt tussen de 18 maanden en 20 jaar.

De keukeninstallateurs van UPEK kunnen nu ook aan hun klanten kredieten aanbieden, op dezelfde manier als de grote keukenketens. Bovendien beperkt deze kredietmogelijkheid zich niet tot de verkoop van keukens. Ook parket- en renovatieprojecten kunnen eronder vallen. Samen met de Confederatie Bouw – Vlaamse Schrijnwerkers stappen de professionele keukeninstallateurs van de vereniging UPEK mee op de maatschappelijke trein van kredieten die niet meer te stoppen is.

Bron: VCB

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in