Decoratie

Pinteresting: Elfya van Homerefiner

Pinteresting - interessant op Pinterest
In de rubriek Pinteresting laten we je het beste van Pinterest zien, wat betreft interieur en architectuur. Pinteresting is een van de snelst groeiende sociale netwerksites, waar je moodboards samenstelt met mooie foto's die je op allerlei websites vindt. We geven in deze nieuwe rubriek het woord aan een 'pinteresting' iemand en we stellen (p)interessante vondsten aan je voor.

Je kent Elfya misschien nog wel als interieurvormgever in het programma De Brekers op VT4, maar ondertussen is deze interieurdeskundige aan de slag in New York als Home Refiner. En hoewel ze pas sinds september 2012 op Pinterest actief is, is haar Pinterest-pagina al behoorlijk gevuld.

Identikit Elfya - HomeRefiner  
 
  • Naam: Elfya Van Muylem
  • Leeftijd: In de 30
  • Woon/werkplek: Tussen Brussel and NYC
  • Job & Hobby’s: Interior Design, fashion, food, travels, dingen mooi maken, DIY (do it yourself)
  • Naam op Pinterest: Homerefiner 
  • Op Pinterest sinds? September 2012

Wat pin je en waarom?

“Ik pin hoofdzakelijk beelden van interieurs die ik dan via kamertype verdeel om zo gemakkelijk bepaalde ideeën terug te vinden. Vroeger categoriseerde ik ook al foto’s en artikels die me inspireerden via de bookmarks-tool.  Pinterest is min of meer hetzelfde principe. Alleen is het hier echt visueel en dus gemakkelijker terug te vinden.  Met de Pinterest button is het ook zo eenvoudig en leuk om wat dan ook van het internet te halen.  Of je nu aan je bureau zit of op het strand, zolang je toegang tot internet hebt, kun je pinnen. Vind ik geweldig!” 

Wat is je eigen lievelingspin?

Bohemian Like You is één van de Get The Look projecten die ik creëerde. Als het weer buiten even niet meevalt, is het wel leuk om via het interieur kleur in huis te halen. Daarnaast hou ik ook heel veel van pins die me doen wegdromen, zoals deze foto van een Portugees huis met een geweldig terras.”

Je lievelingsboard?

Décor Ideas – Get The Look: hierop geef ik tips en ideeën voor design fans die zelf graag hun interieur inrichten. Het bord DIY projects (do it yourself), vind ik ook wel heel leuk, omdat er zoveel ideetjes op staan om zelf leuke dingen te maken.”
 

Aanrader op Pinterest?

Zelf volg ik graag Design Sponge en Decor8. Als je op zoek bent naar inspiratie, is die laatste wel heel leuk. 
 

Leuke websites om te pinnen?

Op mijn eigen blog Home Refiner maar ook op andere blogs zoals Mix and ChicLittle Green Notebook en Absolutely Beautiful Things.

Gepind door Habitos.be

Habitos pint ook zelf. Deze trap – met treden bekleed met koeienvel – ontdekten we op Batibouw 2013, bij de stand van Genico. Nog meer nieuwe producten vind je terug op ons moodboard Batibouw 2013 – new products.

Opvallend op Pinterest

Liefhebbers van moderne architectuur moeten beslist een kijkje nemen op de Pinterest-pagina van Gamberaia. Hij verzamelt in meer dan 100 moodboards foto’s van architectuur over heel de wereld. Gesorteerd per ontwerper. Er zitten ook enkele Belgische ontwerpers tussen zoals Marc CorbiauGlenn Sestig of Pascal Van Der Kelen.

Auteur: Gretel Kerkhofs - februari 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in