Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Oude keuken beu? Renoveer ze

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun keuken te laten renoveren. Waarom zou je immers je goede onderdelen weggooien? Met een renovatie kan je flink besparen en heb je geen last van het stof en geluidshinder van afbraakwerken. Met een paar eenvoudige ingrepen krijgt jouw keuken al een nieuwe en frisse uitstraling. Wij geven je alvast een overzicht van alle mogelijkheden. Vraag nu vrijblijvend meer informatie aan over keukenrenovatie.
Een keuken renoveren heeft als grootste voordeel dat de structuur van je keuken behouden blijft. In de meeste gevallen blijven ook de oude leidingen liggen. Daarom hoeft jouw bestaande keuken niet uitgebroken te worden en heb je veel minder last van stof en geluidshinder tijdens de renovatiewerken. Bovendien kost het ook veel minder tijd om jouw keuken te renoveren, op 1 dag kan jouw keuken al volledig gerenoveerd zijn.

Wie ervoor kiest om zijn keuken te renoveren spaart ook veel geld uit. Een gerenoveerde keuken is zo’n 50% goedkoper dan een volledig nieuwe keuken. Daarnaast bespaar je ook nog eens op jouw energiefactuur. Moderne inbouwapparaten zijn nu eenmaal veel zuiniger dan oude inbouwapparaten. Een nieuwe koelkast kan zomaar 60% zuiniger zijn dan een koelkast uit 2006. Een nieuwe keuken doet jouw woning ook nog eens in waarde stijgen!

Wat kan je allemaal vervangen bij een keukenrenovatie?

 

Deuren keukenkasten

De kastdeurtjes zijn in principe makkelijk te vervangen en geven je keuken direct een andere uitstraling. Als ze nog in een degelijke staat zijn dan kan je er ook voor kiezen deze te verven.

Handgrepen

Deze zijn klein maar hebben toch een grote impact op jouw keuken. Ze zijn snel en gemakkelijk te vervangen en komen in verschillende stijlen. Kies voor een landelijke, klassieke, moderne of een tijdloze stijl.

Werkblad

Het werkblad is een van de belangrijkste onderdelen van jouw keuken omdat het dagelijks onderhevig is aan slijtage. Kies voor een werkblad dat bestand is tegen krassen, vocht en hitte. Een werkblad is tegenwoordig verkrijgbaar in diverse materialen: graniet, roestvrij staal, kunststof, natuursteen en zelfs beton behoort tot de mogelijkheden.

Wand

Kies voor een spatwand in hetzelfde materiaal als jouw werkblad om tot een mooi geheel te komen. Een andere optie is om de wand te bezetten met tegeltjes. Deze zijn er natuurlijk in allerlei kleuren en afmetingen.

Apparatuur

Inbouwapparatuur vervangen is besparen door geld uit te geven. Oude apparatuur verbruikt nu eenmaal meer energie dan moderne keukenapparaten. Daarbij komt dat moderne inbouwapparaten meer mogelijkheden hebben die het koken aangenamer maken.

Gootsteen

Een nieuwe trend is dat er steeds meer gootstenen geïntegreerd zijn in het werkblad. Deze bestaan dan uit hetzelfde materiaal als het werkblad om zo een mooi geheel te vormen.

Kan jouw keuken ook een opknapbeurt gebruiken? Heb je graag extra comfort in de keuken? Opteer dan voor een keukenrenovatie. Je betaald slechts 50% van de prijs in vergelijking met een nieuwe keuken en je hebt geen hinder van grote afbraakwerken. Klik hieronder vrijblijvend voor meer informatie en stel zelf je droomkeuken samen!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in