De keuken

Ontdek het Original Resopal laminaat en de Greenteckitchen van DSM keukens

Aanbevolen partners

SoSimply logo
Creemers interieurarchitect
Buderus logo
Renson - Ventilatie, zonwering
Logo ILWA keukens
Logo Groupe Atlantic
LPW Pools
Easykit logo
Helixe
Logo Nordex
Recticel
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Zehnder Group
Viessmann Belgium logo
Kömmerling
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
logo FAKRO
Velux logo
Forbo flooring
Logo Sto NV
Bulex logo
logo Franke
X²O logo
Dovy Keukens logo
Antargaz
Logo Eggo
Logo DRU
logo Xella
Logo Bosch
All vac
Colora

DSM keukens werkt sinds jaar en dag met het enige echte Original Resopal laminaat. Het materiaal kent een grote slag-, kras-, en stootbestendigheid. Of verkies je het groene alternatief, de Greenteckitchen?


Original Resopal is wereldwijd de oudste laminaat fabrikant. Original Resopal is opgebouwd uit diverse lagen dun papier. Het papier wordt handmatig in phenolhars gedrenkt en dan in verschillende laagjes op elkaar gelegd. Dit is dus echte Duitse gründlichkeit .

In de afwerking van de toplaag wordt korund of aluminiumoxide toegevoegd waardoor een intense hardheid en krasbestendigheid ontstaat. Dit speciale chemische recept is anders dan dat van andere laminaatfabrikanten. De toplaag is 1mm dik, dit in tegenstelling tot andere laminaatfabrikanten waar dit slechts 0.8mm is. Resopal is sinds 1930 geproduceerd en gepatenteerd. Original Resopal laminaat kun je enkel bij DSM keukens vinden.


DSM keukens goes green

Milieubewust wonen, wordt steeds belangrijker, daarom wil DSM keukens ook graag zijn steentje bijdragen om het milieu te sparen. Met trots stelt DSM keukens dan ook zijn eerste milieuvriendelijke keuken voor, de Greenteckitchen

De samenstelling van de platen waaruit de keuken wordt vervaardigd zijn anders dan bij de andere keukens, maar hebben wel dezelfde kwaliteit. De middelste laag van het plaatmateriaal wordt vervangen door hoogwaardig materiaal gemaakt uit éénjarige planten. Deze snelgroeiende gewassen resulteren in minder ontbossing.

Een bijkomend voordeel is dat met deze nieuwe techniek de platen ook beduidend minder wegen, wat dan terug zijn impact heeft op een lager energieverbruik bij productie en transport. Dit leidt tot zomaar 30% minder CO² uitstoot.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in