De keuken

Ontdek de meest straffe tafels ooit, gewoon zitten is er niet meer bij

Aanbevolen partners

logo Ilwa
Dovy keukens cuisines
Logo Eggo
Wat doe je aan een tafel? Zitten? Maar wat kun je met een tafel 2.0? Zoveel meer. Habitos.be verzamelde de tafels van de toekomst. Tafels die fungeren als kookplaat en/of receptenboeken.

A Table for Living, een eettafel, kookeiland en kookboek in één

Mogelijk hebben enkele Nederlanders de slimste keukentafel ooit ontwikkeld. Een groep studenten van de Eindhoven University of Technology en Lund University bedachten ‘A Table for Living’. Elk ingrediënt dat je op de tafel legt, herkent de tafel.

Daarna wordt het pas echt interessant, want dan geeft de tafel je andere ingrediënten, die erbij passsen, plus een volledig recept. Dit alles wordt geprojecteerd op de tafel.

Maar wacht, er is nog meer. Op laat A Table for Living kun je ook gewoon op het hout koken. Daarnaast kunnen de magnetische spoelen in de tafel fungeren als inductiekookplaat – zonder het hout te beschadigen.

Na het koken wordt A Table for Living weer een ‘gewone tafel’. Dankzij de ingebouwde kruk kun je de tafel laten zakken tot de ideale hoogte om aan te eten.

De lancering voor deze concepttafel is voorzien voor 2025. Nog even geduld dus.

Meer infoconceptkitchen2025

Het eten op de juiste temperatuur

Soep die koud wordt of ijs dat warm wordt. Redelijk vervelend, maar door Kram/Weisshaar problemen die vanaf nu tot het verleden behoren. Smartslab houdt alle gerechten op tafel op de juiste temperatuur, of ze nu warm of koud zijn.

Als extraatje beschikt Smartslab over een inductiekookplaat, die in het flinterdunne tafelblad verwerkt is. Om een sausje bij te maken moet je dus niet van tafel.

Dat tafelblad is vervaardigd uit SapienStone. Dit keramische materiaal is heel temperatuurbestendig én onderhoudsvriendelijk. De tafel laat zich bedienen met een ingewerkt touchscreen.

Wanneer Smartslab op de markt komt, is voorlopig nog niet geweten.

Meer infoKramweisshaar

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in