Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
De keuken

Obumex stelt eerste lederen keuken voor

 In samenwerking met topdesigner Carlo Colombo zorgt Obumex voor dè keukenrevelatie van 2008. De Colombo Evolutione is grotendeels bekleed met leder, toch geen alledaags materiaal, en confronteert ons met een naadloze combinatie van elegantie, design, functionaliteit en esthetiek.


Almaar vaker wordt de keuken de plek bij uitstek waar familie en vrienden elkaar treffen voor een babbel, een borrel of een etentje. Gezelligheid en gebruiksgemak zijn dan ook een must zonder de luxe te vergeten die een Obumex-klant altijd als zeer belangrijk ervaart. Het spreekt dan ook voor zich dat Obumex voor dergelijke veeleisende projecten uitsluitend een beroep doet op nationaal en internationaal gerenommeerde topdesigners.

Voor de Colombo Evolutione is dat niet anders. De Italiaanse ontwerper Carlo Colombo bedacht deze keuken, die, na vele gesprekken en tussenontwerpen, tot een finaal ontwerp kwam. Het resultaat werd op ‘Interieur 02’ voorgesteld. Het bleek een succes te zijn. Zowel grote leefkeukens, als keukens in luxevakantiewoningen werden gerealiseerd.

Nu, 6 jaar later, wordt de Colombo Evolutione voorgesteld, we kunnen al stellen dat het ontwerp uniek en grensverleggend is. De Colombo Evolutione is grotendeels met leder bekleed en beantwoordt aan de hoogste eisen van de hedendaagse moderne consument. Italiaanse inspiratie en sobere functionaliteit gaan perfect hand in hand.

Tot in de oneindigheid
Voor Obumex is alleen het beste goed genoeg en dit geldt meer dan ooit voor de Colombo Evolutione. Om u een idee te geven: er wordt uitsluitend anilineleder (leder bewerkt met een beschermlaag) verwerkt. Het werkblad kan in verschillende materialen uitgevoerd worden waaronder natuursteen, laminaat, volkern en kunststof. De aluminium profielen worden gelakt in dezelfde kleur als het front, maar metaallak is ook een optie.
Tevens is het alu-profiel de handgreep en vertonen de frontpanelen geen opzichtige handvaten: een sober en klassevol ontwerp is het resultaat.

En natuurlijk is er de lederen afwerking van de fronten. Die afwerking is standaard in vier kleuren (wit, grège, donderkbruin en grijs) beschikbaar maar, indien gewenst, zijn alle NCS-kleuren verkrijgbaar op bestelling. En ook de motieven en stiksels in het leder kunnen, naar de wens van de klant, in andere kleuren uitgevoerd worden.

Zoals altijd zijn het gebruiksgemak, de duurzaamheid en de esthetiek erg belangrijk. Maar een Obumex-klant wenst dat zijn keuken uniek is en beantwoordt aan zijn eigen persoonlijke eisen. Daarom kan een Colombo Evolutione dan ook, volgens de input van de klant, variëren van zeer eigentijds, over tijdloos tot klassiek.

Meester designer
Dat alles is de verdienste van Carlo Colombo (°1967). Colombo is naast meubeldesigner ook architect en interieurontwerper en won verschillende design awards waaronder The Designer’s of the Year in 2004 in Tokyo en de ELLE Decor International Design Award in 2005. Voor Obumex herdacht hij het keukenconcept vanuit zijn leven als man, fijnproever, amateurkok, vormgever en bovenal als Italiaan. Colombo leeft graag en veel en dat is dan ook duidelijk te merken in zijn Obumex ontwerp.

Meer info: www.obumex.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in