Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
De keuken

Nieuwste speeltje topchefs: de Josper

Fans van culinaire hoogstandjes zwichten binnenkort bij het zien van 'De Josper'. Het hebbeding, een soort van open haard op houtskool, is zo populair dat bijna alle sterrenchefs ermee werken.
Sergio Herman, Kobe Desramaults, Viki Geunes, Piet Huysentruyt, Peter De Clercq, … het zijn maar enkele van de vele topnamen onder de chefs die als een blok voor De Josper zijn gevallen.

Wat dat hebbeding dan is? "Een soort van open haard of barbecue in een oven. Het werkt met Argentijnse houtskool, een soort die heel lang blijft branden. Zo kun ju urenlang een temperatuur van 350 graden of zelfs meer houden. Precies zoals een gewone oven dus, maar deze heeft wel smaak. En daar zit het hem net. De houtskool geeft een prachtig aroma aan je bereidingen en je kan nog allerhande kruiden op het vuur gooien om dat nog te versterken", aldus Viki Geunes in Het Nieuwsblad.

Prijs Josper

Het bedrijf dat De Josper verkoopt, Maes Inox uit Harelbeke, is bijzonder trots op de populariteit van hun product. 'René Redzepi van Noma kocht er net nog een. Het goedkoopste exemplaar kost 6.000 euro, maar de stookkosten zijn wel veel lager dan bij gas of elektriciteit. Het kost maar een derde van een normale oven."

Bron: She

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in