Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

Nieuwe dampkap van Franke swingt dampen de keuken uit

Keukenspecialist Franke heeft een volledig nieuw gamma dampkappen ontwikkeld. Ze vallen op door hun exclusieve vormgeving, vernieuwende technologie en hoge afwerkingsgraad.


De blikvanger in het gamma is Swing. Deze dampkap verschilt grondig van traditionele soortgenoten. Naast een opvallende vorm beschikt de dampkap over voldoende technische troeven om zelfs de meest veeleisende keukenpieten te overtuigen.

Functioneel design
Dankzij een elegante combinatie van donker getint glas en roestvrij staal en een uitgesproken vormgeving waarbij het frontpaneel openklapt, ziet deze 90 cm brede wanddampkap er allerminst gewoon uit. Dat Swing een sterk staaltje van functioneel design is, ontging ook de jury van de IF-desing awards niet. Het ontwerp werd bekroond met een IF-design award 2007.

Swing is een uiterst krachtige dampkap die onfrisse, vette keukengeuren tegen 920 m³/u uit de keuken bant. De regeling van de 8 vermogensstanden en de intensiefstand gebeurt elektronisch via een touch control display. In optie is een afstandsbediening verkrijgbaar.
Op het touch control display lees je ook af wanneer de metalen vetfilters aan een (vaat)wasbeurt toe zijn.

Nalooptijdfunctie
De stand “intensief” komt van pas bij het bakken van bijvoorbeeld frietjes. De afzuigkap functioneert dan gedurende 10 minuten op maximaal vermogen en schakelt nadien automatisch terug naar de vorige stand.

De nalooptijdfunctie zorgt ervoor dat de dampkap na uitschakeling nog even blijft nazuigen, tot alle geurtjes definitief weg zijn.

Continue verluchting
Swing doet meer dan uw keuken vrijwaren van vieze keukengeuren. De dampkap is uitgerust met een intervalstandfunctie voor een continue verluchting. Wanneer het toestel op de intervalstand functioneert, wordt de aanzuigmotor gedurende 10 minuten per uur automatisch ingeschakeld op een laag vermogen, en dat 24 uren lang.

Dat Swing een stille dampkap (49dB(A)) is, heeft ze te danken aan haar specifieke technische opbouw. De volledig metalen behuizing van de Pro-motor en het ventilatierad uit 1 stuk reduceren het ventilatiegeluid aanzienlijk.

Swing kan gebruikt worden met een directe luchtafvoer of met een actieve-koolstoffilter voor kringloopwerking.

Surf voor meer informatie naar Franke.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in