De keuken

Neem de spatwanden onder handen

Aanbevolen partners

Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
Logo Eggo
Wanneer je iets te fel opgaat in het koken, springen de spatten voor je het weet in het rond. Gelukkig kun je in de keuken nog altijd rekenen op de vertrouwde spatwand. Traditioneel is zo’n spatwand vervaardigd uit tegels of glas. Dat is gelukkig geen verplichting. Want met spatwanden is er meer mogelijk dan je denkt.

Tegels verven

Die oude grijze tegels beu? Verf ze dan! De oplossing is goedkoop en vergt amper inspanning. De juiste onderverf en tegelverf kopen, een borstel … en aan de slag.

Zelfklevende spatwand

Een zelfklevende spatwand is een alternatief. De oplossing is niet duur en het frist je keuken op. Deze spatwanden kun je met verschillende motieven krijgen. Je vindt dus vast en zeker jouw smaak.

Tegel op tegel

Gek, maar niet absurd:  nieuwe tegels plaatsen op je oude tegels.

Pimp je spatwand

Je spatwand kun je ook functioneel gebruiken. Een trend is om je keukengerei aan de muur te bevestigen. Van schaar tot deegrol. Van klopper tot pollepel. Alles kan aan de muur. Bijvoorbeeld ook je kruidenrek.

Niet alleen krijg je hierdoor een rijker interieur. In je kasten krijg je meer plaats voor andere spullen.

Wel even opletten. Niets in de buurt van het vuur hangen.

Verlichting

Wanneer je de spatwand vernieuwt, zet het dan even extra in de kijker. Installeer verlichting. Op die manier heb je nog meer comfort en wordt je werk verlicht.

Auteur: Vinciane Pinte
Vertaling: Daan Slingers

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in