Aanbevolen partners

samsung logo
Audio en video

Muziek in iedere kamer

Wil je naar muziek kunnen luisteren of tv kunnen kijken in meer dan één kamer in je huis? Genoeg kabeltjes trekken en voldoende aansluitpunten voorzien is één ding. Je kunt daarbij ook gebruik maken van een centraal audiosysteem voor het verdelen van je muziekcollectie.
Een zacht muziekje terwijl je in het bad ligt te relaxen, een stevige noot tijdens het strijken of koken of het nieuws op de achtergrond terwijl je in de zithoek een boek leest. Om op al die plekken muziek te hebben, heb je geen batterij aan radio’s nodig. Tegenwoordig kan alles met één centraal audiosysteem dat de muziek naar verschillende ruimtes verdeelt.

Audioverdeelsysteem

Dit is bovendien relatief eenvoudig. Een systeem bestaande uit een ingebouwde volumeregelaar, een versterker en een paar luidsprekerboxen voldoen al om de juiste sfeer te creëren in iedere ruimte.
Een audioverdeelsysteem maakt het mogelijk om per kamer de muziekbron te selecteren en het volume afzonderlijk te regelen. Zo kan je in de keuken luisteren naar de radio, terwijl in de badkamer een cd speelt. Dergelijk audioverdeelsysteem kan autonoom werken, maar past ook perfect in een domoticainstallatie.

Draadloos audiosysteem

Bij verbouwingen hoef je niet te breken om de luidsprekerbekabeling naar iedere ruimte te brengen, het kan perfect draadloos. Je kan daarbij werken met een muurbediening of meet een afstandsbediening. Het sturen van de audiobron gebeurt dan via een infrarood stuursysteem of via radiogolven: één of meerdere ingebouwde ontvangers die je vanuit elke kamer bedient met een originele afstandsbediening.

Voorzie voldoende aansluitingen

Het is noodzakelijk dat je vooraf in de verschillende leefruimtes in voldoende luidsprekeraansluitingen voorziet. Let er ook op dat je de luidsprekerkabel naar het centraal opgestelde audioverdeelsysteem trekt.


Meer informatie over audio en video in huis?

Klik eens door naar ons Audio & video-luik.

Met dank aan: Steekuwlichtop.be
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in