Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Music: een paradijs voor ogen en oren

Akzo Nobel Decorative Coatings heeft een vierde broertje in de Ambiance Mix Collection uitgewerkt: Music vult de bestaande reeksen Secrets du Potager, Art Deco en Day&Night aan. Kleuren met namen zoals samba, fandango, pianissimo… brengen vanaf nu ritme in uw interieur.


Vraag iemand kleuren te kiezen bij het genre ‘jazz’, en het zijn naar alle waarschijnlijkheid bruin- en carameltinten. De passionele tango gaat samen met dieprood, lichte kamermuziek doet denken aan zachte pasteltinten. In ons onderbewuste is er altijd een link tussen muziek en kleur. Dat is niet zo verwonderlijk, want net als met kleur, creëer je met muziek bovenal sfeer.

Muziek staat voor emotie: de beste melodieën kunnen je vrolijk, weemoedig of zelfs sexy doen voelen. En net die emotie is vandaag de leidraad bij de aankleding van ons interieur. Binnenshuis gelden al lang niet meer de strikt opgelegde regels van één bepaalde stijl. Je interieur is geen keurslijf, maar een uiting van je eigen persoonlijkheid, de creatie van een individueel gevoel. Elk zintuig komt daarbij aan bod: je huis moet er niet niet alleen mooi uitzien, het is ook een plek waar je je goed voelt, waar je de sfeer bijna letterlijk kan proeven, ruiken… en horen.

De nieuwe Ambiancecollectie “Music” voelt dan ook aan als een vanzelfsprekendheid: Een aangename woonplek houdt rekening met alle vijf de zintuigen, dus ook het gehoor. Muziek en kleur zijn vrienden, partners zelfs, in het brengen van harmonie.

Dat kan je zelfs erg letterlijk nemen in de zogenaamde ‘muziek met kleuren’ methode. Daarbij worden muzieknoten niet volgens de traditionele methode genoteerd, maar wel aan de hand van kleuren. De methode werd ontwikkeld voor mentaal gehandicapten, die dankzij het systeem zelf muziek kunnen maken, en zich zo beter kunnen uiten. Een project in Ierland ging nog een stapje verder: muziek werd omgezet in kleur, zodat doven op hun eigen manier muziek kunnen beleven, en creëren. Dat idee is overigens niet nieuw, zelfs Plato legde al een verband tussen bepaalde muziektonen en kleuren.

Kleur leent zich met andere woorden perfect om muziek te visualiseren, en om te zetten naar een nieuwe taal. Het omgekeerde, de omzetting van kleur naar muziek, kan natuurlijk ook. Zo kwam een Chinese student op het idee om kleuren op een kaart te vertalen in muziek, zodat ook blinden de kleuren op een kaart kunnen ‘zien’. Het zijn stuk voor stuk prachtige staaltjes van de perfecte symbiose die muziek en kleur kunnen vormen.

Is het je trouwens ooit al opgevallen dat we kleur vaak omschrijven met dezelfde woorden als muziek? Zo kies je voor een streepje kleur of een streepje muziek, zo hou je van levendige muziek en kleuren of net rustige tonen, zo spreken we van schelle muziek of kleuren. Net als de kleurenkeuze, bepaalt je muziekkeuze bovendien voor een belangrijk stuk je identiteit. Hoe vaak vragen we niet naar iemands lievelingsmuziek- of lievelingskleur om hem of haar beter te leren kennen? Kleur en muziek vormen als geen ander de soundtrack van jouw leven. Een soundtrack die je samenstelt met kleuren uit de collectie “Music” van de Ambiance Mix Collections.

Voor deze collectie zijn de experten van het Levis ColorLab aan tafel gaan zitten, ze hebben hun ogen gesloten, naar muziek geluisterd, met muzikanten gesproken, … en ontwikkelden uiteindelijk zes kleurgroepen die schitterend samenwerken om vrolijke, ontspannende of verleidelijke kamers te creëren. Kleur is de soundtrack van jouw leven, je moet alleen op de juiste frequentie afstemmen.


De zes kleurgroepen hebben elk hun sfeer, hun emoties.

(Bas, Samba en Concert
Drie kleuren die aanvoelen als je favoriete jeans en T-shirt. Comfortabel, relaxed, en bovenal: individueel. De sfeer van een ‘lazy Sunday’, een ontspannen muziekje op de achtergrond, en de dag als één langgerekt ‘feel good moment’.

(Fandango, Deuntje en Fiësta
Drie vrolijke kleuren die elke ruimte tot de zonnigste plek op aarde omtoveren, zelfs als het regent. Een nieuwe ochtend is aangebroken, een fantastisch nummer weerklinkt op de radio… en je móet gewoon meezingen.

(Ritme, Melodie en Saxofoon
Sensueel en gesofisticeerd. Deze tinten vragen om een zacht licht en een warme soulstem, om je geest rust te bieden na een drukke dag.

(Pianissimo, A capella en Allegro
Zachte pastelkleuren die staan voor lichtheid, en een fris lentegevoel. Vergeet je aardse zorgen, en droom weg bij lichtvoetige pianodeuntjes.

(Slow, Swing en Opera
Zwoel en cool tegelijk. Deze kleuren omringen je met het gevoel dat lekker eten en goed gezelschap je geven. Lage tonen weerklinken op de achtergrond, een vleugje drama is nooit ver weg.

(Chanson, Tango en Ballet
Rijke, intense schakeringen die je omarmen. Nestel je na een uitbundige nacht in de sofa en sla de warme klanken van de muziek als een deken om je heen.

Voor meer info: www.levis.info

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in