Lenteboost voor je interieur

Geef je keuken of woonkamer een nieuwe frisse look met onze mix van vintage en kleurrijke designspullen. Een muur met afgeleefde houten planken combineer je met een nieuwe vinylvloer met houtlook, kleurrijke wol voor vloerkleed plus poef en interieuraccessoires in bijpassende kleurtjes.

Voor onze restyling vertrokken we van een kleurrijk tapijt en een bijpassende poef, Alexandra, uit de Spaces collectie van Gan. De ontwerpster, Sandra Figuerola, haalde de inspiratie voor deze interieuraccessoires in Marokko en India. De buitenkant is 100% wol, de poefs zijn gevuld met polyester.

Meer info: Gan-rugs

Vinylvloer

Het rijke kleurenpalet van poef en tapijt combineert het best met een neutrale, bleke vloer. Omdat we de bestaande vloer niet willen opbreken, kiezen we voor een vinylvloer. Dat is vrij gemakkelijk zelf te leggen, eenvoudig in onderhoud en slijtvast in gebruik. Bovendien is vinyl aangenaam aan de voeten. We kozen voor een motief van een bleke plankenvloer, Volcano White van Tarkett.

Meer info: Tarkett

Planken

Planken tegen de muur zorgen voor een prachtig verweerd effect van de leefruimte. Maar zoveel oude planken vinden is onbegonnen werk. En een nieuwe houten lambrisering zo een oude look geven, kost ook veel tijd en moeite. Dus bedacht Piet Hein Eek samen met het Nederlandse NLSL een behang – Scrapwood Wallpaper – dat er uitziet als houten muurbekleding. Vliesbehang dat afwasbaar is en waarvan de tekening doorloopt, zodat je geen verlies hebt.

Meer infoArte-International

Koken op gas

Voor heel wat keukenadepten is koken op aardgas het summum. En liefhebbers van vintage in de keuken zullen ook wel vallen voor de klassieke kookfornuizen – met meerdere ovens – van Falcon. We vonden deze romantische uitvoering van fornuis Elise wel mooi passen bij ons tapijt.

Meer info: Falcon

Dress your lamp

Originele designverlichting waarvan je de kleur ook nog eens kunt aanpassen aan je humeur? Het ontwerpersduo achter de lamp DL01, Wouter Allaert en Ainhoa Estella van Estall, zorgt er voor. De DL01 is een lamp in kunststof, met een afneembare bekleding in vilt. Onder het motto ‘Dress your Lamp’ kun je deze lamp bekleden met een afneembare viltstof in de meest vrolijke kleuren. Twee coats of jasjes zijn inbegrepen bij aanschaf van de lamp, andere kleuren kun je bijbestellen. De lamp bestaat in een pendel, maar ook in twee uitvoering met voet.

Meer info: Estall

Retro bin

Brabantia maakt al decennia oerdegelijk keukenmateriaal. Dat degelijke spullen niet per se saai hoeven te zijn, bewijst het keukenmerk met de retro bin.

De vuilemmer met handig aanraakdeksel is nu ook verkrijgbaar in Carribean Blue, een vintage turkoois dat perfect combineert met de rest van ons nieuwe interieur.

Meer info: Brabantia

Auteur: Gretel Kerkhofs – april 2013
 

Absoluut Deco
Absoluut Deco laat je kennis maken met de nieuwste interieurcollecties die onze redactie ontdekte op woonbeurzen of via persvoorstellingen. Op die manier willen we je tips en inspiratie geven om je interieur volgens de laatste trends in te richten. Veel plezier met Absoluut Deco.

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in