Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

Laser: pure lijnen in de spoeltafel

In het hedendaagse keukengebeuren speelt de spoeltafel meer dan ooit een centrale rol. Om in te spelen op de evoluerende keukennoden ontwikkelde Franke ‘Laser’, een spoeltafel met pure belijning en een ultravlakke rand.


Laser is een spoeltafel met een pure belijning en een ultravlakke, slanke inbouwrand van amper 1 mm die ervoor zorgt dat de spoeltafel en het werkblad quasi naadloos aansluiten. Dit verleent de keuken een zeer hedendaagse uitstraling.
De 1 m brede en 50 cm diepe spoeltafel is uitgerust met een ruime, diepe spoelbak, een klein spoelbakje en een verzonken afdruipzone die naar wens links of rechts kan worden voorzien. De spoeltafel past niettegenstaande haar royale afmetingen in een kast van 60 cm breed.

Slimme montage
Franke ontwikkelde voor Laser een gloednieuw en vernieuwend montagesysteem: Slimfix. Voor de plaatser betekent dit systeem een snellere en eenvoudigere montage. Dankzij Slimfix volstaat het om de spoeltafel in de voorziene uitsparing van het werkblad te leggen. De bevestiging van de spoeltafel gebeurt automatisch door middel van haken die in de rand zijn geïntegreerd.

Dit systeem van gepatenteerde verende weerhaken zorgt voor een uiterst stevige en duurzame verankering van de spoeltafel in het werkblad, zonder de gebruikelijke bevestigingsrails met haken of klemmen en de eventuele extra aanpassingen in de kast. Slimfix kan toegepast worden bij alle verschillende materialen die voor werkbladen in aanmerking komen.

Voor de gebruiker heeft het nieuwe bevestigingssysteem Slimfix het grote voordeel dat dankzij het uiterst smalle randprofiel voor eenzelfde uitsparing in het werkblad de bruikbare oppervlakte van de spoeltafel aanzienlijk groter wordt. Kortom: Franke maakt met Slimfix een optimale benutting van de beschikbare spoel- en werkruimte mogelijk.

Hygiënisch
Het slanke randprofiel zorgt niet alleen voor een esthetische troef, ook inzake hygiëne scoort de spoeltafel hoog. Doordat er zich tussen het werkblad en de spoeltafel geen opstaande randen bevinden, krijgen vuildeeltjes geen kans, en kan het werkblad gemakkelijker worden schoongemaakt.

Accessoires
In optie kan Laser uitgerust worden met een handig draai- of trekknopventiel waarmee je het afwaswater kan laten weglopen zonder dat je met de handen in het water moet.

Voor optimaal gebruikscomfort kan de spoeltafel voorzien worden van 3 praktische accessoires zoals de glazen snijplank die op de spoelbak past en zo extra werkruimte verschaft om bijvoorbeeld groenten te snijden. De vaatwerkkorf kan je gebruiken om natte vaat te laten uitlekken. Speciaal voor de kleine spoelbak ontwikkelde Franke een roestvrijstalen inzetmand waarin je groenten of fruit kan spoelen. De mand is ideaal om deegwaren rechtstreeks in af te gieten.

De aanbevolen verkoopprijzen van de spoeltafel Laser met geïntegreerd bevestigingssysteem Slimfix en de bijpassende keukenkraan OVALE bedragen respectievelijk 555 en 385 euro, exclusief btw.


Voor meer informatie www.franke.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in