Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Koopgids: Kookplaten

De kookplaat: vroeg of laat moet je die vervangen in je keuken. Daarom deze koopgids met de nieuwste kookplaten. Grote trend: inductiekookplaten waarvan je de oppervlakte quasi volledig als kookzone kunt gebruiken. En wat dacht je van koken op gas via een vitrokeramische kookplaat?

Intelligent koken met AEG

De MaxiSense inductiekookplaat is uitgerust met flexibele kookzones, die de grootte en de vorm van de pan herkennen (intelligent!) en die zich aanpassen aan de pan. De kookzones, die niet gebruikt worden, warmen ook niet op. Slim bekeken! De AEG inductiekookplaten kun je bekijken in de Leicht Kitchen Studios bij Van Marcke.

Prijs*: ± 1 349 euro tot 1 999 euro, voor de kookplaten MaxiSense.
Meer info: Van Marcke Keukens 

Flexibel met een twist

Neff lanceert de FlexInductie met TwistPad magneetknop. Een kookplaat met royale afmetingen – 90 cm – die tot in de kleinste hoekjes bruikbaar is. De bediening van deze reus gebeurt via de verplaatsbare magneetknop 'de TwistPad', die je zet op de plek die warm moet worden. Neem de knop weg en de kookplaat schakelt zichzelf uit.

Prijs*: ± 1 849,99 euro voor de kookplaten FlexInductie met TwistPad.

Zonevrij inductiekoken

Het volledige vitrokeramische oppervlak van de freeInduction-kookplaat van Siemens is beschikbaar als kookzone. Zet die kookplaat dus gerust vol met grote en kleine kookpotten. De automatische potherkenning zorgt er voor dat enkel de plaats waar zich een pot of pan bevindt, geactiveerd wordt. De bediening van dit pietje-precies gebeurt met vingeraanraking. Een vergrendelfunctie voorkomt dat je de kookplaat ongewild inschakelt tijdens het schoonmaken.

Prijs*: ± 3 999 euro voor de kookplaten freeInduction van Siemens.

Gas op vitrokeramisch

De gaskookplaat BTG-80 van Boretti is een gas-op-vitrokeramisch-glas kookplaat. Opvallend en vrij uniek: dit is een gaskookplaat met aanraakscherm.  Zonder knoppen dus. Ergonomisch, praktisch en geavanceerd. Deze kookplaat heeft een klok met timer en een kinderslot. De auto-restart-functie zorgt dat het vuur blijft branden, ook bij een onverwachte uitval. De centrale wokbrander heeft 3 kronen en een verschroeiend vermogen van 4 000 Watt.

Prijs*: ± 1 170 euro voor de gaskookplaten BTG-80 van Boretti.

Bekroond design

De matzwarte inductiekookplaat en de Fusion Volcano wokbrander van ATAG hebben dit jaar beide een Red Dot design award gewonnen. Speciaal aan de wokbrander is het feit dat hij zijn vlam direct op de onderzijde van de pan richt. Zo krijg je een erg efficiënte warmteoverdracht: de pan is snel op hoge temperatuur en blijft dat ook na toevoeging van verse ingrediënten. Wokken zoals het hoort!

Prijs* Fusion Volcano wokbrander: ± 759 euro voor het type HG3171MBB (33cm).
Prijs* matzwarte inductiekookplaten: vanaf 1 449 euro.

Zoneloos koken

Met de Pro kookplaten speelt ook Novy in op de trend om een zo groot mogelijke vrijheid te bieden wat betreft de plaats van de potten op het kookvlak. Dankzij de achthoekige inductoren is het magnetisch veld nog groter, waardoor de kookplaat zo bijna één groot bruikbaar oppervlak wordt. Het erg minimalistische design en de witte schuifbediening geven de kookplaat een elegante look.

Prijs* Pro inductiekookplaten: 1 999 euro, inclusief btw (aanbevolen verkoopprijs).

Koken in de toekomst

Tijdens het koken verbruiken we heel wat energie en water. Om dat optimaal te gebruiken ontwikkelde Whirlpool de Greenkitchen, een keukenconcept dat in staat is energie te recupereren en water te recycleren.  Met de inductie- en stoomkoker H2O Cooking gaat geen energie verloren en behouden de ingrediënten hun vitaminen en mineralen. Dit toestel zou zo 20% tijd en elektriciteit besparen. De bijhorende inductieoven verbruikt zelfs 30% minder energie dan een normale oven. Eind dit jaar zouden beide toestellen om de markt verkrijgbaar.

Prijs: nog niet bekend.

*Prijzen:
Alle meegedeelde prijzen zijn aanbevolen verkoopprijzen (door de fabrikant), inclusief btw en recupel. De hierboven vermelde verkoopprijzen kunnen verschillen van winkel tot winkel.


Auteur: Gretel Kerkhofs - mei 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in