Aanbevolen partners

blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
logo Franke
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Koken op een tablet

Net als alle andere aspecten in huis kan de keuken niet achterblijven voor ‘connectivity’. Als gebruiker kun je met de apparaten communiceren en ze wisselen ook onderling informatie uit die het bereiden van gerechten vereenvoudigt. Bauknecht ziet het nog grootser. Volgens de producent van keukenapparaten koken we over enkele jaren op Cook Top, een uit de kluiten gewassen tablet.
De kookplaat van de toekomst verenigt koken (inductie) met surfen op internet, muziek beluisteren, e-mails beantwoorden, sociale media, online recepten opvragen of je boodschappen bestellen via een webshop in één geheel.
De XXL-kookplaat past de verwarmde zone aan de grootte van de gebruikte pot of pan aan. Rond de kookzone verschijnt de een intuïtieve touchbediening die toelaat de temperatuur en kooktijd in te stellen.
 

Keukendashboard

Het afwegen van de ingrediënten doe je centraal onderaan op de kookplaat, waar een kleine zone heel gedetailleerd het gewicht aangeeft.
Bereid je gelijktijdig ook een gerecht in de oven of draait de vaatwasser nog snel even om je servies en bestek proper te hebben voor de maaltijd? Op de kookplaat kun je aflezen in welke stap van het proces de apparaten zich bevinden en wanneer er actie van jou verwacht wordt. Of nog slimmer: de kookplaat stelt je voor welke gerechten je kunt bereiden met de eetwaren die je in je slimme koelkast hebt opgeborgen.
Tijdens het koken even de draad kwijt? Geen probleem, controleer het recept snel even online. Merk je dat kruiden of andere ingrediënten op zijn? Voeg ze meteen toe aan je boodschappenlijstje. Dat lijstje stuur je door naar je smartphone of geef je onmiddellijk door aan je favoriete webshop.
 

Ontspannen koken

En koken moet bovenal ontspannend blijven. Aan de randen van de touch kookplaat zijn snelkoppelingen naar allerhande online functies voorzien: muziek beluisteren op Spotify, tweeten of chatten met je vrienden, …
 
Voor alle duidelijkheid: de kookplaat van Bauknecht is nog een prototype en is dus nog niet beschikbaar op de markt.
 

Auteur: Vinciane Pinte

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in