Aanbevolen partners

blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
logo Franke
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Koken in stijl

De hipste keukentrends vertalen zich in innovatieve producten. Breng ook jouw keuken helemaal up-to-date met het overzicht van O!Blog. Vanaf nu kook je in stijl!
De betonlook vindt stilaan zijn weg naar de keukenkasten. De ‘Concrete’ lijn van Leicht biedt je keukenfrontjes in een tijdloze betonlook. Doordat fijnbeton in spateltechniek op een gelakte MDF-drager wordt aangebracht, ontstaat een authentiek uitzicht met structuren die het licht op verschillende manieren breken. Een matte lak vormt een prima beschermlaag die je kast ten allen tijd in conditie houdt. Denk ook aan het werkblad: dit is een aandachtstrekker in je keuken die je keuken helemaal ‘af’ maakt. Nieuw is hier Concretto, een betonnen keukenblad met keramische eigenschappen dat zowel kras- als vlek- en hittebestendig is.
 
Tip van de Van Markce interieurspecialist: Tegenover de eerder grove betonlook van je keukenfront is een slechts vijf mm dik werkblad van warmgewalst staal een uitgesproken elegante tegenpool.

Kastinrichting: praktisch én stijlvol

Voor een futureproof inrichting van je keukenkasten, zit je met Leicht helemaal goed. De nieuwste onderkasten en etage-opzetkasten met schuifdeuren staan op één lijn en zorgen voor een strak en rustig interieur. Een sierlijk uitdraaibaar kader in de bovenkast zorgt voor een gemakkelijke opbergruimte voor specerijen en allerlei kleine voorwerpen
Een andere nieuwigheid is het Xtend+-vormgevingsconcept: een open kast van aluminium met apart verlichte legplanken boven het werkblad, die met een druk op de knop kan worden gesloten, waardoor de klassieke indeling bovenkast-nis-onderkast definitief naar het verleden verhuist.
Met de Q-Box brengt Leicht bovendien een innovatie op het vlak van keukenkastinrichting. Doordat de scheidingsvoeg hoger werd gezet, kunnen de hoeken niet meer zo snel vuil worden. Stijlvol én praktisch!

Handige helpers in de keuken

Pivot brengt de eerste mengkraan uit voor gebruik op het complete kookeiland. Dankzij zijn 360° draaibare uitloop kan je alle hoekjes van het kookeiland moeiteloos bereiken. De kraan is verkrijgbaar in een nieuwe rosé gouden glans, Cyprum genaamd, dat toch voor een warme touch zorgt in een overwegend strak design.
 
Bijzonder praktisch is ook de eUnit Kitchen van Dornbracht. Via de bedieningselementen kunnen zowel de temperatuur als de hoeveelheid water exact geregeld worden. Een voetsensor zorgt ervoor dat het water volledig handsfree kan worden getapt. Tot slot is er een elektronische wastebediening waardoor je het water in precieze hoeveelheden van 0,5 liter of 1 liter kan tappen en er geen druppeltje verloren gaat. Een verschil dat je ongetwijfeld zal zien aan je waterfactuur.
 
De MaxiSense®Plus met FlexiBridge van AEG is een vierdelige inductiezone die je naar eigen wens aan elkaar kan koppelen wanneer je een groter kookoppervlak nodig hebt. Strak én praktisch, zodat ook je kookplaten perfect aansluiten bij je stijlvolle keuken. Deze innovatie voor elke moderne keuken is beschikbaar vanaf februari 2015.
 
Een ander gadget voor échte Bourgondiërs is de AEG wijnkoeler die kan worden ingebouwd in je moderne keuken en waarmee je beste wijnflessen altijd binnen handbereik hebt.
Niet nieuw in het gamma maar wel mooi aanleunend bij een strak vormgegeven keukeninrichting, zijn tot slot de design Novy dampkap pure Line 90 cm en Zen 120 cm én de Van Marcke Sancerre onderbouwspoeltafel.
Voor meer informatie over deze nieuwigheden, kan je terecht in een Kitchen Studio in de Van Marcke Inspirations.
 
Bron: O!Blog

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in