Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
De keuken

Keuken: van kookruimte tot leefruimte

Het is nog niet zo heel lang geleden dat de keuken nog een klein hokje was waarin driemaal per dag een maaltijd werd bereid. Vandaag is de keuken geëvolueerd tot een echte leefruimte, vaak een open werkruimte waar het hele gezin samen komt.

Kenmerken:

  • De volledige keukenopstelling en de manier van werken in de keuken is nu meer en meer gericht op een maximaal contact met de medebewoners en de buitenomgeving.
     
  • Ook het uiterlijk van de keuken is veranderd. Daar waar vroeger de deur angstvallig werd dichtgehouden om pottenkijkers te weren, heeft de keuken nu voldoende uitstraling om er gasten in te ontvangen.
     
  • In een open, communicatieve keuken vormt het keukeneiland of kookeiland een belangrijk element. Hier wordt aan gegeten en gewerkt. Door de combinatie van een keukeneiland met een spoelbak of een kookplaat, sta je als gebruiker niet meer met je rug naar de omgeving. Zo heeft de persoon die kookt ook nog contact met zijn huisgenoten in de leefruimte of kan zij of hij genieten van de beweging buiten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in