De keuken

Innovatie gespot: Hoe kook je morgen in je keuken?

Aanbevolen partners

logo Ilwa
Dovy keukens cuisines
Logo Eggo
Vandaag is de keuken het hart van onze woning. Maar is dat morgen ook nog zo? De fabrikanten zoeken naar oplossingen voor compacte ruimtes en die ook online een rol spelen. Ontdek hoe je volgende keuken eruit kan zien.

Benut de hoeken

Een hoek biedt een zee aan praktische opbergruimte. Tenminste, als je het slim aanpakt. De handige hoekkastlade ‘Space Corner' van Blum laat toe om de volledige hoekruimte te benutten.

De lade maakt dat je de volledige ruimte als opbergruimte kan invullen en dat de volledige inhoud gemakkelijk bereikbaar blijft.

Dit in tegenstelling tot een hoekkast met legplanken of een draaicarrousel waar veel opbergruimte verloren gaat, je amper overzicht hebt en lenig uit de hoek moet komen om tot bij de verste hoek te geraken.

Meer info
: Blum

De ronde keuken

We laten de hoekjes voor wat ze zijn en gaan met de Circle Kitchen voor het ronde. Deze hightech keuken neemt amper 1,8 vierkante meter oppervlakte in beslag, maar bevat wel alles wat je nodig hebt.

In de Circle Kitchen vind je:
  • Een vaatwasser 
  • Een oven 
  • Een koelkast 
  • Opbergruimte 
  • ... 
U kunt zonder problemen aan alle apparaten. De de Circle Kitchen draait immers 180 graden.

De Circle Kitchen kun in verschillende kleuren en materialen bestellen.  

Meer info: Cleverkitchen

De onzichtbare dampkap

Eindigen doen we ook met een ‘ruimtebespaarder’. Het gaat om Cloud van Novy, een extreem dunne dampkap. De Cloud is slechts 7,9cm nodig.

Hij wordt gekenmerkt door een erg strike design. Dat maakt hem een eyecatcher, hoewel hij net zo discreet is. De ledverlichting maakt hem volledig af.

De dampkap heeft geen afvoer naar buiten, maar functioneert met een recirculatieprincipe. Alle dampen en geuren worden naar interne vet- en geurfilters geleid. De dampkap filtert daar de geurtjes en vendeeltjes uit de dampen en brengt ze daarna schoon terug in de ruimte.

Nog dit: de Cloud hoor je amper ondanks zijn twee motoren.

Meer info: Novy
Meer info over deze producten?

Met dank aan Innovatief.be voor de inspiratie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in