Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

Franke verwent liefhebbers van hedendaagse keukens

Franke heeft met Zedex en Admiral twee nieuwe spoeltafels op de markt gebracht. De ene is zuiver van vormgeving, de andere is een toonbeeld van functionaliteit.


Zedex is een spoeltafel die liefhebbers van hedendaagse keukeninrichtingen zal aanspreken. De vormgeving van deze spoeltafel is zuiver, zonder overbodige franjes.
Zedex bestaat in 3 versies: voorzien van een grote spoelbak, met een grote én een kleine spoelbak en met 2 grote spoelbakken. Het afdruipblad is in alle gevallen aflopend en vlak.
Aan vernuftige details herken je Franke. Tussen de 2 spoelbakken zit een scheidingswand met een inox afdekplaat. Onder deze afdekplaat werd de overloop ingewerkt, netjes aan het oog onttrokken. Doordat de spoelbakken geen overloop hebben, kunnen ze tot aan de rand met water worden gevuld.
Zedex leent zich voor inbouw- en vlakbouwtoepassingen zonder opstaande randen.
Bij de spoeltafel horen accessoires die het gebruikscomfort ten goede komen. Op het druipblad past een inox rooster waarop je potten en pannen kwijt kan. Wanneer je een houten snijplank op de grote spoelbak legt, ontstaat extra werkruimte om bijvoorbeeld groenten te snijden. De vaatwerkkorf kan je gebruiken om natte vaat te laten uitlekken. Speciaal voor de kleine spoelbak ontwikkelde Franke een roestvrijstalen inzetmand waarin je groenten of fruit kan spoelen.

Admiral
Admiral is een stijlvol staaltje van functionaliteit. De inbouwspoelbak heeft een opvallend afdruipblad met fijne noppenstructuur. De noppenstructuur zorgt voor een speelse noot en vervult tegelijk een praktische antislipfunctie.
De spoeltafel kreeg geen traditionele waterkeringsrand rondom, wél een speciale, doordachte vormgeving die het water aan de randen tegenhoudt en tegelijk laat aflopen naar de spoelbak.
Admiral is beschikbaar in 4 versies: met 1 spoelbak, met een grote en een kleine spoelbak, met 2 spoelbakken en in een praktische hoekopstelling.
Bij de spoeltafel Admiral horen handige accessoires zoals een vaatwerkkorf om de natte vaat te laten uitlekken en een roestvrijstalen inzetbakje dat perfect in de kleine spoelbak past maar dankzij een doordachte vormgeving ook in de grote spoelbak kan worden gehangen. Ook de witte kunststof snijplank scoort hoog op praktisch vlak. Ze is onderaan voorzien van een profilering waardoor ze op de grote spoelbak past. In combinatie met het roestvrijstalen inzetmandje in de kleine spoelbak vormt de snijplank een handig duo: je snijdt groenten op de plank en verzamelt de gesneden stukken in één beweging in de inzetmand om ze te spoelen.

Fragranit DuraKleen
In zijn ontwikkelingen zoekt Franke voortdurend naar toepassingen en materialen die de ergonomie en functionaliteit verhogen.
Fragranit DuraKleen is zo’n hedendaags materiaal. Fragranit DuraKleen is een combinatie van natuurlijke kwartsdeeltjes en acryl, beschikbaar in 10 kleuren. Het materiaal heeft een lange levensduur en beschikt over alle kwalitatieve kenmerken die je van een keukenmateriaal verwacht: stevig, hygiënisch, hitte- en koudebestendig (tot 280°C), kras- en stootvast, resistent tegen voedingszuren en gemakkelijk te onderhouden.
De spoeltafel is een centrale plek in de keuken. Ruim tweederde van alle keukenwerk speelt zich af in en rond de spoeltafel. Belangrijk genoeg dus om voor een spoeltafel te kiezen die optimaal beantwoordt aan uw verwachtingen en keukengewoontes.
Zowel de Zedex als de Admiral zijn vervaardigd van Fragranit DuraKleen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in