Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Franke sorteert je keukenafval

De hedendaagse keuken is een dynamische werkplek waar ook afvalsortering thuishoort. Keukenwerk verloopt praktischer en gemakkelijker wanneer je een afvalsorteersysteem bij de hand hebt. Franke biedt enkele oplossingen.


Omdat de meeste keukenhandelingen met afval en restjes als gevolg zich in en rond de spoeltafel afspelen, horen spoeltafel en afvalsysteem zowel ergonomisch als qua gebruiksgemak bij elkaar.
Franke is een kenner als het over functionele keukensystemen gaat. Afvalsortering is daarvan een mooi voorbeeld.

De Zwitserse fabrikant stelt 2 nieuwe afvalsorteersystemen voor die bijdragen tot een efficiënte afvalsortering en een verhoogd comfort in de keuken: de Sorter 350 en de Sorter 700.

Sorter 350
Dit driedelige afvalsorteersysteem dat onder de spoeltafel past, omvat een royale afvalemmer van 40 l, een compostemmer en een batterijbakje.
De grote afvalemmer biedt plaats aan 1 afvalzak van 35 l of 2 zakken van 17 l. Opspankleppen onder het rode kunststof afdekkader zorgen ervoor dat de afvalzakken volledig kunnen gevuld worden.
Links of rechts van deze afvalbak is er plaats voor een compostemmer voor gft-afval en een afvalbakje voor gebruikte batterijen. Op de compostemmer past een deksel met een geïntegreerde actievekoolstoffilter die de onaangename geurtjes neutraliseert.

Het volledige driedelige systeem wordt afgedekt met een systeemdeksel met een geïntegreerde koolstoffilter die het afval geurvrij houdt. Het systeemdeksel biedt bovendien extra opbergruimte voor onderhouds- en afwasproducten.

De Sorter 350 past in elke lade van 60 cm breed. De diverse elementen zijn vaatwasmachinebestendig.

Sorter 700
De Sorter 700 blinkt uit in flexibiliteit en maakt het mogelijk om een sorteersysteem à la carte samen te stellen. In functie van uw sorteerwensen en de beschikbare ruimte onder de spoeltafel combineer je de 2 types afvalemmers (8 l en 18 l) naar keuze.
Op elke afvalemmer zit een draagbeugel die de afvalzakjes vastklemt.

Ook inzake bediening van het afvalsorteersysteem zijn er verschillende mogelijkheden: Basic (handbediening via greep), KickMatic (handenvrije bediening via een roestvrijstalen pedaalsysteem op de sokkelplint) of Motion (gedempte, automatische sluiting). De 3 bedieningssystemen maken gebruik van ladetechniek van Blum.

De afdekplaat van de Sorter 700 kan gebruikt worden als extra opbergruimte voor afwasproducten.
De achterzijde van deze afdekplaat kan aangepast worden aan het afloopsysteem, waardoor de Sorter 700 past onder elk type spoeltafel.

Meer info www.franke.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in