Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
De keuken

Franke gaat met Sinos voor spoeltafelserie met ronde vormen

Franke kiest met zijn nieuwe spoeltafelserie voor een organische vormgeving. De afgeronde vormen van de Sinos zien er niet alleen goed uit. Ze bieden ook nog eens comfort en staan garant voor hygiëne.

Strakken lijnen zijn verleden tijd. (Afge)ronde vormgeving is weer welkom, zo is te merken in de keuken- en de woninginrichting. Begrijpelijk, want organische vormen nodigen uit en maken een ontwerp elegant en toegankelijk. Het design van Sinos domineert niet, maar verzoent zich harmonieus met zeer verschillende keukenstijlen: van landelijk over vintage tot hedendaags.

Verfijning tot in het kleinste detail

Rondingen zorgen niet alleen voor verfijning tot in het kleinste detail - zoals de ventielzeef -, ze geeft de spoeltafel Sinos tegelijkertijd een hoge functionaliteit. Het verdiepte frame waarin het afdruipvlak en de spoelbakken liggen, helt subtiel af naar achter. Dat maakt dat het water van alle kanten in een vloeiende beweging richting spoelbak afloopt. Het voorkomt bovendien dat er vooraan water over de rand van de spoeltafel terechtkomt.

Modellen en accessoires

De reeks telt drie inox modellen met afdruipblad: 

  • Met één grote spoelbak
  • Met een grote en een kleine spoelbak
  • Met twee grote spoelbakken 

Franke ontwikkelde accessoires waarmee je de spoeltafel verandert in een multifunctioneel werkvlak. Met de kunststof snijplank ontstaat een extra werkvlak, ideaal om groenten of fruit te snijden, mayonaise te maken, etc. De snijplank is voorzien van een extra hygiënecoating Sanitized, die over de volledige lengte van de spoeltafel schuift.

De roestvrijstalen inzetmand met geperforeerde bodem past in de grote en de kleine spoelbak, en komt van pas om groenten en fruit te spoelen of om diepgevroren voedsel in te ontdooien.

Opgerold neemt de afdruipmat van roestvrijstalen staafjes amper plaats in. Uitgerold leg je ze op de spoelbak voor een extra werkvlak, op het afdruipvlak om natte vaat te laten uitlekken of diepgevroren voedsel te laten ontdooien, of als onderzetter voor hete potten en pannen. 

Gemakkelijk onderhoud

Om de spoelbakken te kunnen afsluiten, zijn ze uitgerust met een integraalventiel met daarin een grote ventielzeef om de voedselresten op te vangen vooraleer ze de afvoer kunnen verstoppen. De bediening van het integraalventiel gebeurtmet een draaiknop. Het integraalventiel vormt één geheel met de bodem van de spoelbak; van randen en naden is er geen sprake. Dat is hygiënisch en vergemakkelijkt het onderhoud.

De overloop zit discreet weggewerkt achter een afdekplaatje in de achterwand van de spoelbak.

De spoeltafels kun je plaatsen in vlakbouw (de rand van de spoeltafel en het werkblad vallen gelijk) of met een ultraplatte inbouwrand van amper 1 mm (SlimTop).

Bijbehorende keukenkraan en zeepverdeler

Er bestaat ook een bijbehorende keukenkraan en zeepverdeler. Opvallend aan de kraan is de brede basis, die naar het midden toe verslankt en overgaat in een gebogen uitloop. De keukenkraan in chroom of met inoxlook heeft een vaste of een uittrekbare uitloop.

De bedieningshendel kan zowel vooraan als links of rechts worden geplaatst. Extra handig is de zeepdispenser die ervoor zorgt dat je steeds detergent of handzeep binnen handbereik hebt, zonder dat je een kast of lade moet openen of dat er zeepflacons zichtbaar zijn. Het bijvullen gebeurt via de bovenkant.

Daarnaast bevindt zich de ronde draaiknop voor de bediening van het integraalventiel.

Sinos prijs

De aanbevolen verkoopprijs van de spoeltafels en de keukenkranen Sinos varieert respectievelijk tussen 649 en 799 euro en tussen 299 en 489 euro. De aanbevolen verkoopprijs van de accessoires bedraagt 69 euro voor de inzetmand en de afdruipmat en 89 euro voor de snijplank. Alle prijzen zijn excl. 6 of 21% btw.

Meer info: Franke

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in