De keuken

Franke breidt dampkapfamilie Maris uit

Dit is een persbericht
 
Franke breidt de serie dampkappen MARIS uit met enkele nieuwe modellen. Kenmerkend voor de nieuwkomers is de witte en zwarte glasplaat.
Voor Franke moeten dampkappen niet alleen bekoren met hun buitenkant. Ze moeten ook straffe prestaties neerzetten en korte metten maken met zelfs de meest hardnekkige keukengeuren. Om het afzuigwerk doeltreffend en snel aan te pakken, zijn de toestellen uitgerust met een hoge zuigkracht en diverse extra functies zoals ‘randafzuiging’, ‘intensief’ en ‘nalooptijd’.
De randafzuiging zorgt voor een gelijkmatige afzuiging doordat de dampen en geuren niet enkel centraal maar eveneens langs de volledige omtrek van de dampkap worden weggezogen.
De functie ‘intensief’ bewijst zijn nut wanneer er tijdens het koken veel en/of hardnekkige dampen en geuren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het frituren. De dampkap haalt gedurende 10 minuten op maximaal vermogen alles uit de kast en schakelt nadien automatisch terug naar de vorige stand.
Bij de functie ‘nalooptijd’ blijft de dampkap na uitschakeling nog 30 minuten nazuigen, tot het laatste geurtje definitief weg is. Daarna schakelt het toestel automatisch uit.
 
De serie MARIS combineert een hoge afzuigkracht met energiezuinigheid en een stille werking, die te danken is aan de specifieke ‘brushless’ opbouw van de dampkapmotor. Deze combinatie maakt dat de toestellen naargelang het model energielabel A of A+ kunnen voorleggen.

MARIS Plus

Door de specifieke opbouw en vormgeving lijkt het 90 cm brede, wit- of zwartglazen frontpaneel van deze wanddampkap te zweven. Boven is het frontpaneel afgeschuind waardoor je in de hoogte alle ruimte hebt om ongehinderd in de potten te roeren zonder het minste risico dat je je hoofd stoot.
MARIS Plus kan op twee verschillende manieren worden geplaatst: met een afvoer naar buiten of met gesloten kringloopwerking. De gesloten kringloopwerking maakt gebruik van actieve koolstof om de dampen en geuren aan de lucht te onttrekken, en zonder dat er een afvoerkanaal naar buiten is vereist. Dat maakt dit model zeer geschikt voor lage-energie en passiefwoningen en bij keukenrenovaties.

Maris T-Shape

De 90 cm brede, T-vormige eilanddampkap met zwarte glasplaat onderaan maakt het verschil met de anticondensfunctie. Deze functie voorkomt de vorming van condensdruppels tijdens het koken. Doordat er geen condens wordt gevormd, kunnen er geen condensdruppels in de kookpotten terechtkomen.

Maris Built-In

Geen fan van dampkappen die de aandacht trekken of de open ruimte verstoren? Dan valt deze plafonddampkap MARIS Built-In ongetwijfeld in de smaak. De dampkap, waarbij enkel een witte glasplaat tegen het plafond zichtbaar is, vereist een afvoer naar buiten.

Maris Built-Under

Deze dampkap met gesloten kringloopwerking zuivert de lucht van geuren en dampen met behulp van actieve koolstof. Voor de installatie van Maris Built-Under is er geen afvoer naar buiten nodig. Dat maakt van dit model de ideale oplossing voor een kookeiland zonder afvoermogelijkheid naar buiten. De 1,2 m brede dampkap wordt in opbouw aan het plafond geplaatst en er is enkel een witte glasplaat zichtbaar.
Meer info: www.franke.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in