Nieuwe kamers

Een gezond thuiskantoor

Niet alleen in grote kantoren maar ook op je thuiskantoor is een goed kantoorklimaat van uiterst belang. Je productiviteit zal er aanzienlijk op vooruit gaan. Een droge ruimte kan leiden tot hoofdpijn of een droge keel. Op naar een gezond thuiskantoor!
  • Temperatuur: Je functioneert het best wanneer de temperatuur tussen 21 en 24 graden Celcius ligt.
  • Luchtvochtigheid: verwijst naar de hoeveelheid waterdamp die zich in de lucht bevindt. Deze kan gemeten worden met behulp van een hygrometer. Wanneer de luchtvochtigheid rond 50 procent gehouden wordt, heb je minder ademhalingsproblemen en voel je je over het algemeen beter. Een hogere vochtigheid maakt het kantoor muf en ontwikkelt bacteriën. Een bakje water op de verwarming zetten, helpt wel, net als luchtbevochtigers- en reinigers. Een lage vochtigheid leidt tot uitdrogen van slijmvliezen en statische elektriciteit. Een luchtontvochtiger vermindert de vochtigheid.
  • Ventilatie: Een goed geventileerde ruimte is belangrijk. Nieuwbouwwoningen of gerenoveerde woningen sedert 2006, zijn verplicht uitgerust met een ventilatiesysteem. Is er geen ventilatie in de woning, dan kan je de lucht nog verversen door ramen tijdig open te zetten, de aanwezige airconditioning te onderhouden en niet te roken.
  • Airconditioning: Sommige airconditioningsystemen bieden ventilatie, bevochtiging, ontvochtiging en zuivering van de binnenlucht. Bij deze toestellen is het belangrijk dat de filters tijdig gereinigd of vervangen worden. Meestal geven ze aan wanneer een onderhoudsbeurt nodig is.
  • Ozon: Kopieerapparaten en laserprinters produceren ozongas wanneer ze in werking zijn. Dit reduceren kan door een ozon- en fijnstoffilter op je kopieerapparaten en/of laserprinter te plaatsen. Geef een kopieerapparaat tijdig een onderhoud.
  • Kantoorplanten dragen ook bij tot een beter kantoorklimaat. Ze halen onder andere CO² uit de lucht en produceren zuurstof.
     

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in