Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Dovy: Fabriek van de toekomst

De ‘industrie van de toekomst’ is gebaseerd op innovatie en creëert op duurzame wijze welvaart en gediversifieerde werkgelegenheid in Vlaanderen. Het Nieuw Industrieel Beleid wil inwerken op de structuur van onze economie om tot een innovatief, groen en sociaal sterker economisch weefsel te komen.

Vier beleidspijlers

 • De economische pijler, met clusters van bedrijven, kennisinstellingen en onderwijs is gericht op de creatie van de Fabriek van de Toekomst 
 • De innovatiepijler is specifiek gericht op de innovatie die transformatie bewerkstelligt 
 • De sociale pijler is gericht op competentieontwikkeling en een nieuwe arbeidsorganisatie 
 • De infrastructuurpijler verhoogt de aantrekkingskracht van Vlaanderen voor de industrie van de toekomst en versterkt de verankering ervan 

Fabriek van de Toekomst

Dovy is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat klaar is voor de toekomst en zet stappen om competitief te blijven in een steeds veranderende markt.

 • Het productieproces gebeurt in een hoogtechnologisch machinepark met sterke automatisering Dovy blijft verder investeren in innovatieve, eigen ontworpen machines 
 • Het productieproces en het machinepark worden aangestuurd door een eigen ontwikkeld softwaresysteem 

Met respect voor het milieu:

 • In de natuursteenafdeling gebeurt het koelen van de zaagmachines met hemelwater dat opnieuw gebruikt wordt in de eigen zuiveringsinstallatie 
 • Papier, karton, metalen en plastiekfolie worden 100% gerecycleerd, alsook afval van graniet en composiet dat hergebruikt wordt bij wegenaanleg 

Een volledig geïnformatiseerd productieproces

Daar elke keuken volledig op maat van de klant gemaakt wordt, is het een hele uitdaging om elke dag 17 unieke keukens te produceren. Dit kan dankzij het eigen ontwikkeld softwarepakket, die het 3D-keukenontwerp van de klant omzet in een onderdelenlijst. De geproduceerde onderdelen krijgen een barcode met informatie over de klant, de configuratie van de keuken, de week en dag van productie, de week en dag van finale levering, extra bewerkingen die nodig zijn, enz.

De verregaande digitalisering en automatisatie zorgt ervoor dat alle onderdelen (zijpanelen, sokkels, werkbladen, elektrische toestellen, scharnieren, lades, deuren,…) in de gewenste materialen (hout, laminaat, mdf, aluminium, glas, natuursteen, inox) en in de gevraagde kleur op hetzelfde moment bij elkaar komen, zodat deze gemonteerd kunnen worden.

Hoogtechnologisch machinepark, afgestemd op maatwerk

Handwerk blijft een belangrijke troef, maar voor wat machinaal kan gemaakt worden, beschikt Dovy over een geavanceerd machinepark. In de productie stuurt de software van Dovy een automatische rolbrug met grijpers aan, die een magazijn meubelpanelen beheert van 3500 m2 en die de aanvoer verzorgt van de platen op de automatische zaagmachines. De software stuurt ook de montagelijn aan die de panelen voor de binnenkasten freest, boort, en automatisch van de nodige stukken voorziet. Dovy blijft verder investeren in innovatieve, eigen ontworpen machines, zoals de recent ontworpen machine om keukens in hoogglans te lakken.

Het fijne, donkere lijntje

‘Hoe herken je een afboording in het stevige laminaat ? Aan het fijne, donkere lijntje !’ In de Dovy-publiciteit wordt het fijne, donkere lijntje vermeld als een extra troef en een kenmerk van kwaliteit. Het fijne, donkere lijntje, de kern van de laag laminaat, staat garant voor kwaliteit.

Een afboording in laminaat verkleurt niet en komt niet los

Een afboording in laminaat is zeer sterk, verkleurt niet en komt niet los, dit in tegenstelling tot andere materialen die wél kunnen verkleuren. Alle Dovy-keukens in laminaat worden op die manier afgewerkt want dit procedé heeft zijn degelijkheid in de loop van de jaren steevast bewezen. Nieuwe technieken worden wel onderzocht op hun degelijkheid, zoals bijvoorbeeld de laserkanten, maar bij dit lijmprocédé is Dovy niet overtuigd. Het fijne laagje lijm dat met de laser geactiveerd wordt, hecht zich uitsluitend aan de toppen van de vezels en heeft daardoor veel minder hechting dan een PU-lijm die mooi de volledige plaat met de vezels vult. Dovy geeft een volledige garantie van 10 jaar! Dankzij de afwerking met laminaat –aan de binnenkant van de kasten met glanzend laminaat – is uw keuken zeer onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen veelvuldig potten en pannen uit de kast halen.

De kwaliteiten van een Dovy-keuken

Al meer dan 30 jaar maakt Dovy keukens van de beste kwaliteit. Dovy is zó overtuigd van de uitstekende kwaliteit dat er steevast 10 jaar volledige garantie op de keukenkasten gegeven wordt. Onze unieke kwaliteitskenmerken op een rijtje :

 • Glanzend laminaat aan de binnenkant 
 • Keuken rust op een watervaste sokkel 
 • Zijwanden van 18mm dik 
 • Achterwanden van 10mm dik 
 • Zachtsluitende scharnieren met Blumotion
 • Geen melamine maar het zeer sterke laminaat 
 • Afboording met het sterke en kleurvaste laminaat 
 • Nieuw en uniek ladesysteem van Legrabox

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in