De keuken

Design, functionaliteit, innovatie: het nieuwe gamma van Siemens heeft troeven op overschot.

Siemens Home Appliances presenteert zijn nieuwkomers: producten die esthetiek paren aan kwaliteit, functionaliteit aan vermogen, technologie aan creativiteit.

Koken doe je niet omdat het moet, maar omdat het fijn is: ondersteund door perfecte toestellen met een minimalistische, elegante uitstraling, ideaal om iets heerlijks te bereiden.

Naast het iQ700-gamma, zijn er ook de nieuwe dampkap (in het plafond in te bouwen en verstelbaar in de hoogte), een inductiekookplaat met activeLight en ventilatie in de inductiekookplaat.

De iQ700 en zijn inbouwtoestellen

Siemens presenteert de reeks inbouwtoestellen iQ700: deze reeks – synoniem van connectiviteit, uitzonderlijke functies en een geraffineerd design – komt tegemoet aan de verwachtingen van de steeds veeleisendere consumenten. Het design werd op coherente wijze gedefinieerd voor alle toestellen in de iQ700-reeks, tot en met de ventilatie-oplossingen.

Met de iQ700-reeks breekt een nieuw technologisch tijdperk aan: Siemens lanceert namelijk zijn geconnecteerde huishoudtoestellen. Ze zijn uitgerust met WLAN-connectiviteit en kunnen eender waar bediend worden met één Home Connect-app: connectiviteit voert alle dagelijkse klussen eenvoudiger, sneller en doeltreffender uit.

activeLight – Een verhelderend concept

De kookplaat met activeLight van Siemens Home Appliances transformeert het kookoppervlak tot een intuïtief beeldscherm. Deze kookplaat is zo minimalistisch opgezet dat ze perfect in het werkblad versmelt. Dit is de eerste kookplaat zonder de traditionele markering van de kookzones. Het intens zwarte glas komt pas tot leven tijdens het koken. Indrukwekkend!

De kookplaat met activeLight vraagt praktisch geen bediening maar volgt gewoon wat de kok doet. Het 80 cm brede vitrokeramische oppervlak integreert perfect in de omgeving zolang het uitgeschakeld is. Dit oppervlak bevat geen voorgemarkeerde kookzones, geen bedieningspaneel, zelfs geen kader. Het kan zelfs perfect gelijk met het werkoppervlak ingebouwd worden.

Met afwerkingen in zwart graniet, kunststeen of keramiek creëren de interieurarchitecten en keukenontwerpers een continue en zuivere esthetiek. De kooplaat met activeLight is nagenoeg onzichtbaar als ze niet in gebruik is. Bedrukte kookzones en bedieningspaneel behoren tot het verleden. Siemens innoveert en heeft ze vervangen door blauw licht. De intensiteit van de verlichting varieert volgens het vermogen dat we toepassen op de kookzone. De kookplaat detecteert zélf trouwens de pan, zodat je kan zien of de zone wel degelijk werkt.

De flexInduction Plus-technologie garandeert dat alles op uniforme wijze wordt verwarmd. Dat geldt zowel voor de steelpan als voor de wok of zelfs een rechthoekige grill. De kookzones worden automatisch gefuseerd of gesplitst, afhankelijk van het kookgerei dat erop wordt geplaatst.

De kooplaat volgt gewoon de bewegingen. Potten en pannen kunnen tijdens het koken om het even waar worden verplaatst, naarmate het past. Met de functie flexMotion worden alle instellingen van de originele positie overgedragen naar de nieuwe kookzone.

Nog duidelijker wordt het met de modus powerMove Pro, waarvoor inspiratie werd gevonden bij de professionele fornuizen. De hele kookplaat wordt hiermee verdeeld in drie zones met elk een andere temperatuur. Wanneer potten en pannen van de ene zone naar de andere worden verplaatst, kan de temperatuur in een oogwenk verhoogd of verlaagd worden: de ideale oplossing om goede resultaten te bereiken, schuilt in enkele fracties van seconden, om het even of het om het aanbakken van steak gaat, dan wel om karamelliseren van suiker.

Beschikbaar bij de Siemens studioLine-verdelers. Adviesprijs, afhankelijk van het model, van € 2.349,99.

Het inductionAir System

Siemens Home Appliances presenteert kookplaten van de nieuwe generatie met geïntegreerde ventilatie: het inductionAir System. De ideale kookpartner dankzij zijn vlakke design, zuivere lijnen, spotgemakkelijke bediening en reinigingssysteem. Deze kookplaten bestaan in diverse én innoverende formaten: voortaan is het – voor het eerst in België – mogelijk om naast het klassieke formaat met een breedte van 80 cm, een kookplaat met geïntegreerde ventilatie van 70 cm te installeren in een uitsparing die is bedoeld voor een kookplaat van 60 cm.

De ventilatieopening van de kookplaten met inductionAir System is direct ingebouwd in het oppervlak van zwart keramisch glas, voor een elegante algemene indruk. De kookplaat en het werkblad vormen een continu vlak oppervlak. Een ander voordeel van het nieuwe design is de feilloze manipulatie van de potten, pannen of grills, en dan hadden we het nog niet over de toename van het bruikbare oppervlak (+ 40 %).
Het inductionAir System biedt een hogere extractiegraad en is nóg stiller dan vroeger.

Het inductionAir System staat ook voor uitstekende flexibiliteit in de keuze en positionering van keukengerei. De modellen met een breedte van 80 cm zijn uitgerust met Siemens' flexInduction systeem dat twee naast elkaar liggende kookzones kan samenvoegen tot één groot oppervlak. Om het even of het om grote grills of potten gaat: warmte wordt alleen geproduceerd waar ze nodig is!

Bovendien zijn iQ700-modellen met inductionAir System 'connected': via de app Home Connect hebben ze een massa extra diensten te bieden, waaronder toegang tot het brede universum van Siemens' recepten en praktische tools om aankopen te plannen, of een melding zodra het tijd wordt om de filter te vervangen.

Beschikbaar bij de Siemens-verdelers. Adviesprijs afhankelijk van het model, vanaf € 2.579,99.

De eerste in de hoogte verstelbare plafonddampkap: varioLift

Siemens Home Appliances biedt een elegante oplossing voor open keukens, dankzij de minimalistische look van zijn varioLift dampkap (glanzend zwart of wit en inox).
De varioLift dampkap verleidt ook met het design van zijn verlichting.
Deze dampkap kan probleemloos direct tegen het plafond gemonteerd worden, of geïntegreerd in een verlaagd plafond of in een uitsparing.
De nieuwe plafonddampkap varioLift vormt een nieuwe benadering die een aantrekkelijk design combineert met hoge prestaties. Ze kan worden afgesteld op eender welke hoogte boven de kookplaat. Haar indrukwekkende prestaties worden automatisch afgestemd op de hoeveelheid dampen geurtjes in de ruimte.

Er is de automatische modus, maar daarnaast kunnen alle functies van deze dampkap uiteraard ook individueel aangestuurd worden.
De gebruiker heeft meerdere mogelijkheden vermits het toestel via wifi verbonden is met de app Home Connect.

Via cookConnect kan ze ook direct vanaf een kooplaat bediend worden, even gemakkelijk als via een smartphone of tablet, én via spraakbesturing.

Beschikbaar bij de Siemens studioLine-verdelers tegen een adviesprijs van € 5.439,99.

De espressomachines: gebruiksvriendelijke oplossingen voor smaakvolle koffie

Siemens presenteert zijn brede waaier van espressomachines Siemens EQ. Deze garanderen de gebruiker een intuïtieve bediening én het optimale antwoord op de gevraagde smaak dankzij eenvoudig te hanteren functies. Van klassieke koffie tot espresso ristretto, met daartussen latte macchiato of échte cappuccino: zelfs de meest veeleisende krijgt zijn zin.

Siemens' reeks espressomachines bestaat uit meerdere series: EQ.300, EQ.500, EQ.6 plus en EQ.9 plus. Elke reeks heeft haar eigen specificiteiten, maar ze delen allemaal het kenmerk 'EQ', de afkorting voor 'Espresso Quality' of 'Engineering Quality' van Siemens dat er een erezaak van maakt om al zijn producten de beste kwaliteit mee te geven.

De volautomatische en energiezuinige EQ-machines delen ook enkele technische kenmerken: onder andere systemen als iAroma en sensoFlow, nieuwe innovaties waarmee deze systemen een optimale constante temperatuur garanderen.
Dankzij de iAroma-technologie garanderen deze espressomachines altijd de beste kwaliteit voor elke warme drank, en dat met elke koffieboon en bij elke waterhardheid. En wat de sensoFlow aangaat: de optimale extractietemperatuur wordt gedurende het hele proces gegarandeerd, vanaf de eerste bereiding!

Verder garanderen de waterpomp die de druk optimaal regelt (met het oog op een continu correcte afstelling van de hoeveelheid water én van de doorloopsnelheid), en de keramische maalinstallatie die maalsels van diverse dikte oplevert (met het oog op maximale vrijgave van de aroma's van elke boon), een uitzonderlijke koffie die al je zintuigen prikkelt!

De nieuwste in onze waaier van espressomachines: de EQ.500

De EQ.500 biedt net als zijn grote broers een perfecte mix van technologie en tijdloos design

De EQ.500 is handig voor dagelijks gebruik en precies dát is zijn sterkte: vlotte en intuïtieve bereiding. Belangrijkste troef: je opent het toestel aan de voorzijde, met directe toegang tot de verwijderbare zetgroep.
Een heerlijke kop koffie bereiden wordt kinderspel dankzij de display coffeeSelect.

Op dit grote aanraakscherm zie je in een oogwenk de zeven beschikbare koffies en melkdranken. Gewoon even drukken op de knop van je keuze en de koffie wordt gezet. Voor plezier met twee (of meer), zorgt de oneTouch doubleCup functie voor gelijktijdige bereiding van twee dranken, zelfs met melk. Je gasten zullen niet lang hoeven te wachten! En dat met één keer drukken.

Ben je veeleer fan van koffie met melk (om het even welke dagelijkse zonde dat is) dan hebben we ook voor jou goed nieuws: de machine reinigt zichzelf automatisch dankzij de geïntegreerde functie autoMilkClean: voor een optimale hygiëne na elke melkbereiding.

Siemens bouwt de EQ.500 – net zoals al zijn in Duitsland ontworpen huishoudtoestellen – op basis van duurzame kwaliteit en op maat van de individuele behoeften van zijn consumenten.

Verkrijgbaar bij Siemens dealers, adviesprijs afhankelijk van het model, voor de EQ.500 vanaf
€ 849,99.

Ontdek het volledige SIEMENS-gamma

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in