Verlichting

Delta Light opnieuw gelauwerd

Verrassende materialen, nieuwe technieken of een opmerkelijke vormgeving. Elk jaar mogen de producten van de West-Vlaamse verlichtingsfabrikant Delta Light op veel internationale belangstelling rekenen. Ook in 2012. Vier modellen kapen in het voorjaar samen vijf awards weg. Iconen in wording.

Metronome: Interior Innovation Award 2012

Metronome is ontstaan uit de samenwerking met de Belgische modeontwerper Tim Van Steenbergen. Startpunt was het bestaande model Husk, een pendel met een sobere, strakke lampenkap in een zuivere, conische vorm. Niet zo voor de lampenkap van de Metronome. Van Steenbergen heeft, zo lijkt het, de schaar gehanteerd. Smalle stroken van onder tot boven, in zwart, wit of rood aluminium, of in aluminium met een kurkstructuur, zorgen voor een mooi spel van licht en schaduw. Ook interessant: je kunt de stroken individueel kantelen, om een persoonlijke toets toe te voegen.

You-Turn AD: Red Dot Design Award 2012

You-Turn is een compact verlichtingssysteem voor gerichte verlichting. Startend als gesloten downlighter kan het model tot een hoek van 90° worden gekanteld en dan 350° draaien. Ideaal voor residentiële en commerciële toepassingen. Er zijn verschillende lampversies. De You-Turn Reo led staat garant voor krachtig warm licht, evenwaardig aan 35-50 watt halogeenlampen maar met een verbruik van minder dan 9 watt - een perfecte balans tussen lichtkwaliteit en energiezuinigheid. Op Light+Building in april stelt Delta Light de nieuwe You-Turn AD voor, een uiterst veelzijdige oplossing voor gebruik op rail.

Supernova (recessed): Good Design Award 2011

De Supernova is een duidelijk geometrisch gevormde verlichtingsarmatuur die een krachtige lichtstraling garandeert en sfeer brengt in harmonie met de omgevingsruimte. De inbouwversie is een echte eyecatcher in het Supernovagamma, dankzij de unieke gekantelde toepassing. De Supernova voelt zich goed thuis in lobby’s, winkelruimtes en kantoren. Met de inbouwkit kun je zelf de inbouwdiepte en kantelhoek bepalen.

McDelta: Good Design Award 2011

Size matters? Blijkbaar niet bij het ontwerpen van verlichting. Ondanks zijn miniatuurafmetingen laat de McDelta het niet na om een grote indruk te maken, dankzij het gebruik van de gesofisticeerde led-technologie en de opvallend hoge lichtopbrengst. Deze verfijnde pendel bevat zeer krachtige leds die niet moeten onderdoen voor een 35 tot 50 watt halogeenlamp. Gebruikt in een cluster of als één element, deze kleine kerel is geboren om u te verbazen.


Info: Delta Light

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in