De keuken

De keukentrends van de toekomst: Van de kraan die koffie zet tot de gelkoelkast

Aanbevolen partners

logo Ilwa
Dovy keukens cuisines
Logo Eggo
De keuken is tegenwoordig het hart van de woning. De meeste boekjes en sites lieten je vast al kennis maken met de trends van 2016, maar bij Habitos.be gaan we net wat verder. We presenteren je de keukentrends van morgen. Maak kennis met een glazen wijnkast, de kraan, die koffie zet met behulp van je smartphone, en de koelkast waar je eten bewaart in gel.

Dankzij je smartphone zet de designkraan koffie

Wedden dat je je oude koffiezet wil inruilen als je deze machine van TopBrewer leert kennen. Dankzij TopBrewer kun je via je Apple-apparaat een koffie naar eigen smaak samenstellen. Wat verkies je? Espresso, latte macchiato of toch liever een warme chocolademelk? Met de Scanomat is het mogelijk.

Op het eerste gezicht lijkt dit concept niet meer dan een roestvast stalen designkraan, maar er achter schuilt een ingenieuze koffiemachine. Het geheim van het apparaat zit in de opschuimer in het uiteinde van de designkraan. Daar verhit en schuimt het apparaat melk op aanvraag op tot de juiste textuur.

De bediening van dit apparaat is ook bijzonder. Je smartphone vervangt de draaiknoppen en de toetsen van een standaard koffiezetapparaat. Met een app stel jezelf jouw ideale warme drank samen. Laat het smaken.

De hele techniek achter de kraan zit verschuilen in de kastruimte eronder.

De glazen wijnkast met ledverlichting

Dirk Ceyssens van Group Ceyssens ontwikkelde een bijzondere wijnkast. Bij deze (koel)kast staan de wijnflessen echt centraal.

De wijnflessen worden gepresenteerd in drievoudige glasbladen met daarin gaten geboord. Het fleslichaam met daarop het etiket steken uit. De hals klemt in de wijnkast, waardoor de flessen mooi uitsteken.

De deuren zijn vervaardigd uit thermisch goed isolerend glas. Dankzij ledverlichting licht de koelkast op. De kleur of de kleurvariaties kies je volledig zelf. Ook de grootte van de wijnkast bepaal jezelf.

De gel-koelkast

Hoe krijg je melk uit de koelkast? Simpel. Deurtje open. Melk pakken. Deurtje toe. Dat was de standaard tot 2016. Vanaf nu kan het ook anders met dank aan de Russische student Yuriy Dmitriev. Hij bedacht de Bio Robot.

De Bio Robot is een koelkast zonder deuren of motor, maar met een gel uit biopolymeren waarin je je voedingsmiddelen bewaart. Je producten, die je koud wilt hebben, stop je gewoon in de gel. Later haal je ze er even simpel terug uit.

De bijzondere gel kapselt het product in en houdt de gewenste temperatuur vast door middel van luminescentie. De techniek genereert koude temperaturen met behulp van licht. Geen schrik: de gel laat geen geur na en plakt niet aan het eten.

Volgens Dmitriev is zijn koelkast een pak energiezuiniger dan de klassieke koelkast. Zelfs als deze leeg of amper gevuld is.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in