De keuken

De keukenrenovatie: na twintig jaar was de keuken toe aan een renovatie

Aanbevolen partners

Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
Logo Eggo
Elke keuken verdient na jaren van trouwe dienst een renovatie. Na twintig jaar besloot Katrien haar keuken te renoveren. Ze deed een beroep op een interieurarchitecte en op Van Marcke om haar droomkeuken te realiseren.
Via de O!Blog van Van Marcke doet Katrien haar verhaal. “Anderhalf jaar geleden maakte ik voor het eerst een afspraak met onze interieurarchitecte, Mia. Enkele maanden en heel wat overleg later hadden we ons eerste verbouwplan in handen.”

Inspiratie voor de keuken

Katrien zocht en vond heel wat inspiratie, onder meer op Batibouw en in de toonzaal van Van Marcke. “Tijdens Batibouw deden we inspiratie op voor verschillende keukentoestellen, maar bijvoorbeeld ook voor onze kachel. Daarna kwam de keuken zelf aan de beurt, waarvoor we naar Van Marcke Inspirations Kortrijk trokken. De keukenadviseur van deze winkel heeft drie voorstellen voor ons uitgewerkt. Zo’n keuze maak je niet zonder goed na te denken natuurlijk.”
Na de plannen kwamen de praktische zaken aan de beurt. Denk aan de materiaalkeuze, meubelen kiezen en afspraken maken met de vakmannen van elektriciens tot vloerders en vab chauffagisten, tot schilders. “Begin 2015 beslisten we met wie we zouden samenwerken en stelde onze interieurarchitecte een planning op."

"In maart was het zover, dan begon het grote werk. In de lente was het stoffig in huis, maar we kregen er wel een heel mooie keuken en woonruimte voor terug.”

Startkeuken

Opvallend: een deel van de oude keuken kreeg een tweede leven. Het ging naar een jonk koppel als ‘startkeuken’. Een ander deel verhuisde dan weer naar de garage. Daar dienen enkele kasten nu al extra opbergruimte.
Bij renovatie van de keuken verdween de keukentafel. “Dat was even wennen. In de plaats hebben we lange tafel in de woonkamer geplaatst. Daar kunnen we nu uitgebreid genieten van ons avondeten.

In de keuken is er wel nog plaats voor een ‘snelle hap’ op de barkrukken.Deze keuze blijkt een voltreffer. “Sarah, mijn dochter, maakt er haar huiswerk. Als ik aan het koken ben, hangt iedereen er rond om over zijn dag te vertellen”, stelt Katrien.

Clean-look

Ook over de andere ingrepen is Katrien erg tevreden. “We hebben steeds zicht op de tuin tijdens het koken, we hielden rekening met rechte lijnen in het interieur en ik hou wel van de ‘clean desk’-look. Mijn elektrische apparaten, zoals een waterkoker en koffiezet, zitten in een kast met een rolluik. Gebruik ik de toestellen niet, dan zitten ze mooi weg, zonder dat ik ze moet verplaatsen.”

Bron: Oblog.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in