Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

De keuken inrichten met deze handige tools

Hoe kun je de keuken optimaal inrichten? Welk verf past het best bij jouw keuken? Kies je voor parket of laminaat? Met de Zoneplanner van Blum, de Verf-rekenmachine van Levis en de Quickstep Flooradvisor krijg je de antwoorden op deze vragen. Ontdek de tools om de keuken in te richten

Keukenplanning

Op welke manier moet je de keuken indelen? Dat weet de Zoneplanner van Blum. In enkele stappen ken jij de ideale keukenindeling. Dit is handig, want de keuken moet er immers goed uitzien, maar zeker ook perfect functioneren. Deze zoneplanner biedt tal van voordelen. Hij zorgt voor kortere loopafstanden, een aangenamere werkhouding, en een vloeiender werkgemak in jouw keuken.

Vloerbekleding kiezen

Wil je laminaat of parket in de keuken, dan helpt de Quickstep Flooradvisor je de juiste vloer te kiezen. Je kunt de verschillende soorten laminaat en parket met elkaar vergelijken aan de hand van bestaande foto’s, maar de optie om dit met een eigen opgeladen foto te doen bestaat ook. Kies je type, kleur, formaat en voeg.

Verven: primer en eindlaag

Het is tijd om de keuken te gaan schilderen. Hoeveel verf heb je nodig? Dat kun je berekenen met de Verf-rekenmachine van Levis. Voer in hoe groot de muren, de ramen en het plafond zijn en hoeveel deuren er in de kamer aanwezig zijn. De Levis Verf-rekenmachine vertelt je daarna dan de hoeveelheid primer en eindlaag (beiden in liter) die je nodig hebt om de muren, de ramen, het plafond en de deuren te schilderen.

Verfadvies op maat

Weten hoeveel primer en eindlaag je nodig hebt, is al handig. Ga nu nog een stap verder en ontdek welk product je het best kunt gebruiken om de keuken te verven. Dit kun je doen met de tool ‘Je verfklus stap voor stap’ van Levis. Door stapsgewijs te werk te gaan, vind je het juiste verfsysteem, dat je kunt gebruiken in de keuken inclusief advies. Met ‘Je verfklus stap voor stap’ kun je te weten komen welke verf je nodig hebt voor de verschillende ondergronden (behangpapier, cementvezel, hout, mdf, …).

Auteur: Daan Slingers – februari 2011
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in