De keuken

De 5 geboden van jouw keuken in 2021

De keuken van morgen is eigenlijk de keuken van vandaag. Specialist in keukenoplossingen Franke zet haar blik op oneindig voor jouw kookparadijs: van professionaliteit en gebruiksgemak tot design en elegantie, met features die we – zonder dat we het weten – missen. Met die visie als insteek, zijn dit de 5 geboden die de keuken in 2021 vormgeven. Eén ding is zeker: we go all the way!

De 5 geboden van jouw keuken volgens keukenspecialist Franke. 

Maris spoelbak in Fragranit, in de nieuwe kleur zwart mat gecombineerd met Atlas Neo kraan en Maris dampkap.

1. Go professional

De veranderingen in ons leven waren – en zijn – voelbaar tot in de keuken. We gingen van hobbykok naar masterchef, en nu onze kookkunsten naar een hoger niveau getild zijn, mag onze keuken dat ook! Om aan onze hoge wensen en noden te voldoen, kiezen we steeds meer voor een professioneel ingerichte keuken waar kookcomfort, -efficiëntie, maar ook elegantie centraal staat, want de plaats waar je veel tijd doorbrengt, mag op z’n minst stijlvol ogen. Zo staat de Maris2gether – inductiekookplaat met strak naadloos geïntegreerd afzuigsysteem – garant voor praktisch en smaakvol koken. Geen zichtbare dampkap meer dus, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de keuken. Het Andy Chef-accessoire wordt jouw sous-chef in crime met zijn handgemaakte box, houten snijplank, chefsmes en RVS-afdruipbakje. Zo heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik zodat je snel en praktisch kan werken. Om het kookplaatje compleet te maken tipt Franke haar RVS-werkbladen. Die worden al maar meer gesmaakt in de huiskeuken, want de tijd dat die enkel in grootkeukens te vinden waren, is voorbij. RVS is het materiaal bij uitstek dat uitzonderlijk goed bestand is tegen hitte en kou, en zo hygiënisch is. Onder andere de DiamantFinish en de ParelFinish zijn de ideale finishing touch. DiamantFinish zorgt ervoor dat het RVS-blad krasbestendig en eenvoudig schoon te maken is en de ParelFinish houdt ook vingerafdrukken, water en vuil tegen.

Andy Chef, dé compacte opbergbox voor de toebehoren van Franke. Past perfect in elke Franke Box unit of op het aanrecht. Prijs vanaf €290 excl. BTW.

Dit werkblad bestaat uit elegant, tot 8 mm dik roestvrij staal met premium Parelfinish. Deze elegante afwerking beschermt tegen water, vinger- en vuilvlekken.

Links: Parelfinish werkblad. Rechts: DiamantFinish werkblad.

Mythos, vlakbouw/SlimTop met geïntegreerde overloop, integraalventiel met cover en automatische lediging. Prijs: vanaf €515.43 excl. BTW.

2. Go all-in

In een professionele keuken als die van jou speelt ook het esthetische aspect een grote rol. Net als je outfit, moet ook in de keuken alles mooi bij elkaar passen. Met die ideologie creëerde Franke de Mythos-familie die dezelfde materialen en stijl doortrekt in de volledige collectie, van spoeltafel tot zeepdispenser. Jij kiest wat matcht in jouw keuken: alles uit RVS of Fragranit+? En in metaal wit, steengrijs, onyx of taupe?

Atlas Neo Sensor kraan. RVS of Industrieel zwart. Uittrekbaar of Zwenkbaar. Infrarood sensorbediening (< 1 sec. reactive) met automatische waterstop na 30 sec. (2,5 L) . Temperatuurvoorkeur kan ingesteld worden. Laminaire straalregelaar. Plug & play installatie. Prijs vanaf €590 excl. BTW.

3. Go next level faucets

Franke staat erom bekend al haar producten telkens te upgraden met multifunctionele features waarvan we dachten ze eigenlijk niet nodig te hebben, tot ze er zijn… There’s no way back! De Atlas Neo Sensor-kraan bestaat uit een laminaire straalregelaar die ervoor zorgt dat het water zeer stil en zacht loopt, een automatische waterstop om water te besparen én een infraroodsensor die in een zwaai water uit de kraan tovert. De Atlas Neo Sensor-kraan komt in RVS en industrieel zwart. Haar broertje, de Atlas Neo (zonder sensor), krijgt er nog een extra kleurlaagje bij: champagnegoud, antraciet of koper, want de tijd dat kranen enkel bestonden in chroomkleur is voorgoed voorbij.

Atlas Neo Antraciet. Uittrekbaar of zwenkbaar. Laminaire straalregelaar. Prijs vanaf  €375 excl. BTW.

Atlas Neo Goud en Koper. Uittrekbaar of  zwenkbaar. Laminaire straalregelaar. Prijs vanaf  €375 excl. BTW.

Monochroom zwart mat Fragranit+. Sanitized behandeling. Franke Fresno beschikbaar in zwart mat & onyx. Inbouw, vlakbouw en onderbouw. Perfecte match met kranen & zeepverdeler in zwart mat.

4. Go rural chic

In 2021 gaat Franke voluit voor rural chic: een nieuwe mix van landelijk en industrieel met strakke lijnen en een stoere, maar chique look & feel. Zo geeft de nieuwe kleur monochroom matzwart in Fragranit+ je spoeltafel en bijhorende kranen een premiumstatus. Omdat kraanwerk nog net iets royaler mag zijn, maken champagnegoud en koper je het hof. Als werkblad kiezen we nog steeds voor RVS met al haar praktische voordelen, maar dan met een iets ruwere handafwerking, zoals HandFinish waarbij je de penseelstrepen nog duidelijk ziet, of NatureFinish die nog kleine oneffenheden in kleur en structuur toont.

De Icon kraan in RVS-look, chroom of zwart mat. Wat de kraan bijzonder stil maakt is de laminaire straalregelaar. De Lift Kraan heeft dezelfde praktische eigenschappen, maar heeft een unieke vlakke uitloop gekregen.
Boven: Icon kraan vanaf € 465 excl. BTW. Onder: Lift kraan vanaf € 415 excl. BTW.

Kubus 2.0 spoelbak, werken op 2 niveau's. Prijs vanaf €508.82 excl. BTW. Pescara L kraan, RVS of chroom, met een metalen flexibele veerslang die eenvoudig te hanteren is en maximale flexibiliteit garandeert. Prijs vanaf €527.69 excl. BTW.

5. Go Ultimate Grey

Grijs zal je het komende jaar niet alleen zien opduiken in je kleerkast, maar ook in de keuken, want Franke volgt de laatste trends op de voet. De tijdloze kleur vind je terug in de nieuwe Centro-familie, keuze uit 6 kleuren waaronder steengrijs en platinum. Deze grijstint is niet voor niets verkozen tot kleur van het jaar, want het is makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

De kleuren steengrijs en platinum zijn ook in elke ander Fragranit+ familie terug te vinden. Zo is de Kubus-spoelbak 2.0 met de Pescara-kraan een match made in kitchenheaven!

Centro spoeltafel. Inbouw – vlakbouw. 1 XL bak met verschillende afmetingen. Dunne vlakke opstaande rand (6 mm). Overloop in afdruipblad. Prijs: vanaf €430 excl. BTW.

 

Meer info bij jouw keukenspecialist Franke. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in