Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
De keuken

Budgetvriendelijk inrichten van kleine keuken

Een kleine keuken budgetvriendelijk inrichten? Welke keuken is dan mogelijk? En aan welk budget moet je dan denken? We gingen langs bij Krëfel, de specialist in elektro, die ook al meer dan 10 jaar keukens op maat maakt. “Voor minder dan 6 000 euro all in heb je een kleine budgetkeuken van 4m² volledig ingericht.” Een vrij goedkope keuken met alles in.

Alain Moerenhout van Krëfel bekeek ons grondplan van een wel erg compacte keuken: Drie muren van telkens 2 meter lang, waartegen we zowat alles kwijt willen wat er in een keuken thuishoort. Dus ook een volwaardig kookvuur, een spoelbak en een vaatwasser. Liefst ook een oven en een dampkap.

“We willen in deze kleine keuken zoveel mogelijk opbergruimte creëren. Daarom hebben we er voor gekozen meer kasten tegen de wanden te voorzien, ook boven het aanrecht. Want meer kasten betekent meer opbergmogelijkheden. Tel daarbij 5 volwaardige keukenapparaten van AEG en je hebt een mooi keukenpakket voor een zacht prijsje.” Voor minder dan 6 000 euro (alles inclusief) is de kleine budgetkeuken van 4m² volledig ingericht.

 

Ladeblokken en hangkasten

“We hebben de hangkastjes tegen twee tegenover mekaar liggende wanden geplaatst, op dezelfde breedte als beide aanrechten. Aan de ene kant vinden we op het aanrecht de spoelbak in het midden, met aan beide kanten voldoende vrije werkruimte. Onderin zit aan de ene kant de vaatwasser en aan de andere kant de koelkast, alles mooi weggewerkt achter kastdeurtjes. Er recht tegenover zit het kookfornuis met erboven de dampkap met een ondiep kastje er boven dat een geheel vormt met de kastjes aan weerszijde.”

Onder het kookvuur zit de oven, langs de oven is er aan beide kanten een onderkast met ladeblok verwerkt. “Deze ladeblokken bevatten allebei een besteklade en twee korfladen, voor het opbergen van bestek, potten en pannen. In de hangkastjes boven beide werkbladen zitten legplanken, die plaats bieden aan voedingswaren en porselein.”

 

Prijzen voor een kleine keuken

Krëfel begroot deze keuken, afgewerkt met kwaliteitsvol materiaal, op 5 716,28 euro inclusief btw. Hiervoor heb je dus een eendeurskoelkast, een vaatwasser, een vitrokeramische kookplaat, een telescopische dampkap en een oven, alles van AEG. De spoeltafel is van Franke en de keukenmengkraan van Damixa. “Als je je keukenapparaten niet goed weet te kiezen, dan zou deze keuken veel duurder zijn. Ga je van AEG over naar andere merken, zoals Whirlpool of Zanussi, dan kun je nog meer besparen, tot 500 euro,” geeft Alain nog mee als tip.
 

Prijslijstje budgetvriendelijke kleine keuken:

Omschrijving keukenonderdelen Prijs keuken in €*

Keukenkasten:

 
Corpus en deurfront vaatwasser x
Onderkast voor spoeltafel, met legplank en 2 x uitschuifbare afvalverzamelaar x
Corpus en deurfront voor inbouwkoelkast x
Onderkast voor oven (hittebestendig) x
2 x werkbladen - dikte 40mm, diepte 600mm, lengte 1886mm x
2 x 3 hangkasten met verstelbare plank x
Subtotaal keukenkasten (excl. 21% btw): 2551,73
Keukenapparaten en sanitair  
Koelkast A+, AEG, onderbouw, met 1 deur 427,68
Vaatwasser, AEG 433,88
Vitrokeramische kookplaat, AEG 310,00
Uitschuifbare dampkap, AEG 278,30
Spoeltafel en afloopsysteem, Franke 152,58
Keukenmengkraan, Damixa 155,58
Subtotaal apparaten en sanitair (excl. 21% btw) 2160,90
Verwijderingsbijdrage 11,57
Subtotaal exclusief 21% btw 4724,20
Totaalprijs kleine keuken, inclusief 21% btw 5716,28

*De hier vermelde prijzen zijn een indicatie en kunnen verschillen van de prijzen in de winkel of op persoonlijke offertes.

 

Met dank aan: Krëfel

Auteur: Gretel Kerkhofs – februari 2012

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in