Aanbevolen partners

samsung logo
De slaapkamer

Bamboe, ook te gebruiken als dekbed

'Bamboe als dekbed, dat kan toch niet', horen we u denken. Toch wel, dat bewijst Silk Haven. De slaapkamerspecialist heeft in zijn collecties heel wat dekbedden in bamboe in de aanbieding. En wat blijft? Zo'n dekbed in bamboe biedt tal van voordelen. 

Bamboe hoeft niet hard te zijn. Tegenwoordig kan men het zo zacht laten aanvoelen als zijde of het dure kasjmier. In die vorm is het ideaal als materiaal voor een dekbed. Zowel de vulling van een dekbed als het dekbedovertrek kan men vervaardigen van bamboe. Het gebruikte bamboe wordt trouwens speciaal gekweekt. Het is dus niet het eten van panda's in de natuur. 

Voordelen bamboe als dekbed

Bewerkt Bamboe om te gebruiken als dekbed: 

  • Voelt zeer zacht aan (net zoals dons)
  • Ziet er mooi uit
  • Is anti-allergisch
  • Werkt tegen zweten
  • Het werkt warmte-regulerend
  • Is anti-bacterieel, het roept geurtjes een halt toe
"Bovenop al deze voordelen komt ook nog eens dat de vezels biologisch afbreekbaar zijn. Het afbraakproces veroorzaakt dus geen verontreiniging van het milieu. In principe is het een recycle proces, bamboe komt uit de natuur en zal ook teruggaan naar de natuur. Door het duurzame karakter van bamboe wordt het ook gezien als het natuurlijke, groene en eco vriendelijke, nieuwe type textiel van de 21ste eeuw", klinkt het bij Silk Haven.

Meer info: Silk Haven

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in